90123_new project 4.jpg
14. marca 2019 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Svetový deň vody 2019 – voda pre všetkých

BRATISLAVA 14. marca 2019 – Téma tohtoročného Svetového dňa vody „Nenechaj nikoho za sebou“ je venovaná naliehavej téme dostupnosti vody pre všetkých. Svetový deň vody v roku 2019 sa zaoberá na základe cieľov udržateľného rozvoja riešením vodnej krízy, hľadá dôvody, prečo toľko ľudí zostáva bez vody.

Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s. (StVPS, a.s.) pripravila v rámci Svetového dňa vody prednášky pre školy, kde známa freediverka a neúnavná propagátorka ochrany planéty Katarína Linczényiová priblíži deťom na základe zážitkov z celého sveta dôležitosť ochrany vody a dôležitosť dostupnosti „bezpečnej“ vody.

Pre študentov stredných škôl a širokú verejnosť ponúkame  možnosť exkurzií do objektov čistiarní odpadových vôd a úpravní vôd. Konkrétne v areáli čistiarne odpadových vôd Rakytovce je pripravená špeciálna prehliadka zameraná na ochranu biodiverzity.

Bezplatnú analýzu pitnej vody z individuálnych zdrojov na dusičnany, ktoré sú najčastejšie prekračovanými chemickými ukazovateľmi v pitnej vode z individuálnych zdrojov, budeme realizovať v laboratóriách pitných vôd v Banskej Bystrici, Prievidzi a v Lučenci, kde je potrebné 18. marca 2019 od 8.00 hod. do 14.00 hod. priniesť v čistej plastovej nádobe (0,5 l)vzorku vody z indivuálnych zdrojov (studní). Vodu treba  nechať pred odobratím vzorky 5 min. odtiecť.

Vzorky vody je možné odovzdať 18. marca 2019 aj v Obchodnom centre Europa, Banská Bystrica v informačnom stánku Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti, a.s. od 9.00 hod. do 14.00 hod.

Viac informácií  a kontakty nájdete na www.stvps.sk

Mgr. Slavomíra Vogelová,
Tlačová hovorkyňa StVPS, a.s.

Odporúčané články

Systémová skleróza (sklerodermia) postihuje kožu, srdce, obličky. Pacientom so sklerodermiou však klesá aj pľúcna kapacita Do Divadelnej kvapky krvi sa tento rok zapojilo 311 darcov

Z kategórie Slovensko

Zavrieť