97767_tomas pesek 1 676x451.jpg
21. januára 2022 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Svetové ocenenie pre slovenského kouča

21.1.2022 – Prestížna Medzinárodná federácia koučov (ICF- International Coaching Federation) udeľuje mladým koučom do 40 rokov raz ročne ocenenie Young Leader Award. Historicky prvým Slovákom, ktorý získal tento výnimočný titul, je Tomáš Pešek.

ICF, s členskou základňou 50 000 koučov po celom svete, je garantom najvyšších profesionálnych štandardov koučingu  Aj preto sa aj ocenenie Young Leader Award považuje za veľmi prestížne. Získavajú ho kouči za výnimočné projekty v prospech rozvoja spoločnosti, komunít alebo za inovatívne projekty v odbore.

Ocenený Slovák má za sebou viac ako 10 rokov skúseností s prácou kouča, ale aj množstvo nekomerčných projektov,  v ktorých využíva koučovací prístup. Aj tieto aktivity významne ovplyvnili rozhodnutie federácie udeliť prestížne ocenenie práve Tomášovi.

„Veľmi si vážim ocenenie medzinárodnej komunity profesionálnych koučov.  Som  rád, že aj prostredníctvom mojich aktivít môžeme svetu ukázať, ako významne napreduje rozvoj koučingu na Slovensku,“ povedal Tomáš Pešek, držiteľ ocenenia Young Leader Award ICF.

Slovensko získalo toto ocenenie po prvýkrát v 25-ročnej histórií ICF.  Medzinárodnú Federáciu najviac upútal aktívny prístup Tomáša Peška vo vzdelávaní učiteľov a pracovníkov s mládežou, ktorých cieľom rozvoj potenciálu mladých ľudí aj prostredníctvom koučovacieho prístupu. Tomáš je zapojený do množstva vzdelávacích projektov na Slovensku v zahraničí, podieľa sa na rozvoji neformálneho vzdelávania, je spoluautorom metodickej príručky pre prácu s mládežou.

Ďalší špecifický projekt, na ktorom Tomáš spolupracuje ako kouč a inštruktor, je projekt Transition. Zameraný je na dospievajúcich chlapcov a  ich rodiny a je postavený na princípoch zážitkovej pedagogiky, koučingu a prechodového rituálu. Počas tohto česko-slovenského kurzu plného  zážitkov, výziev a sebapoznávania sa z  chlapcov stávajú samostatní a sebavedomí mladí muži.

„Koučing je v svojej podstate proces, ktorý pomôže dosiahnuť stanovené ciele za oveľa kratší čas a uskutočniť zmenu, ktorú vo svojom živote potrebujete.. Prináša zvýšenie sebavedomia, zlepšenie výkonu, maximalizuje potenciál, prináša rovnováhu do života. Je jedno, či sprevádzam svojho klienta, ktorý je vysokopostaveným manažérom medzinárodnej korporácie,  alebo mladého muža na prahu dospelosti. Snahou kouča je vždy pomôcť klientovi, aby naplno využil svoj potenciál. Sila je v každom z nás. Snažíme sa počas koučingu postupovať tak, aby ju klient v sebe objavil a vedel s ňou pracovať.“  povedal Tomáš Pešek, držiteľ ocenenia Young Leader Award ICF.

Informačný servis

Medzinárodný deň žien: Ako môžu zamestnávatelia podporiť ženy, aby v práci naplno využili svoj potenciál? HMC Technologický Park Vlkanová: Od chátrajúcej betonárne po projekt, ktorý rozvíja región

Z kategórie Slovensko