87168_powerup_a_c_logo 676x496.jpg
2. marca 2018 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Súťaž PowerUP: Slovenské startupy môžu získať až 150-tisíc €

BRATISLAVA 2. marca 2018 – Už oddnes sa môžu prihlasovať mladé slovenské startupy do štvrtého ročníka PowerUp!, najväčšej súťaže pre začínajúce firmy v oblasti čistej energie v strednej Európe. Súťaž, ktorú organizuje platforma InnoEnergy, je skvelou príležitosťou pre rozvoj a uplatnenie na medzinárodnom trhu.

Okrem finančných odmien sa víťazi súťaže môžu tešiť na možnosť zúčastniť sa na prestížnom programe Highway® spoločnosti InnoEnergy, ktorý premieňa nápady a návrhy na realitu na trhu. Začínajúcim podnikateľom ponúka financovanie až do výšky 150-tisíc eur a širokú podporu v oblastiach vývoja a ochrany produktov, budovania tímov a prístupu k medzinárodným zákazníkom a externým zdrojom financovania.

Jakub Miler, generálny riaditeľ InnoEnergy Central Europe, vysvetľuje, že faktorom, ktorý odlišuje PowerUp! od ostatných súťaží, nie sú len rozsiahle skúsenosti organizátorov, ale predovšetkým ich prístup orientovaný na obchod:

„Snažíme sa poukázať na riešenia a otvorené dvere – InnoEnergy je popredný akcelerátor v oblasti čistých technológií, ktorého úspech je výsledkom toho, že okrem peňazí investujeme aj naše znalosti a kontakty. Riadime najväčší inovačný ekosystém na svete, ktorý zahŕňa viac ako 320 členov. Patria medzi nich popredné energetické spoločnosti v Európe, akademické a výskumné centrá, mestá a regióny. Medzi našich akcionárov patria spoločnosti ako Schneider Electric, EDF, AGH, RAFAKO alebo Tauron.“

Organizátor tiež zdôrazňuje, že na trhu s energiami je mimoriadne vyhľadávaná mobilita, kybernetická bezpečnosť a riešenia uskladnenia energie. Záujem je aj o technológie, ktoré umožňujú zníženie emisií škodlivých látok do ovzdušia a technológie, ktoré bojujú proti smogu. Víťazom predchádzajúceho ročníka bola maďarská spoločnosť HeatVentors, ktorá predstavila inovatívnu metódu skladovania tepelnej energie, vyžadujúcu o 90 % menej priestoru a umožňujúcu ušetriť 20 až 40 % energie.

„Oslovenie komunity začínajúcich firiem je nevyhnutným krokom k dosiahnutiu jedného z hlavných cieľov našej stratégie do roku 2030: stať sa prvou voľbou zákazníkov. Veríme, že partnerstvo s InnoEnergy nám pomôže stať sa dôležitou súčasťou európskeho inovačného ekosystému a sme nadšení, že budeme spolupracovať na budúcich projektoch,” hovorí Zsolt Winkler, vedúci Otvoreného inovačného centra skupiny MOL, partnera minuloročného kola súťaže.

Veľkému finále súťaže PowerUp! v Prahe a desiatim národným finále budú predchádzať tzv. Bootcamps. Tieto jedinečné workshopy s najlepšími európskymi podnikateľskými mentormi poskytujú príležitosť na overenie vlastného podnikateľského modelu a zlepšenie prezentačných zručností účastníkov.

Pre účasť v súťaži je potrebné mať produktový prototyp a tím a vyplniť formulár, ktorý je k dispozícii na internetovej stránke súťaže www.powerup.innoenergy.com do 15. apríla.

Sledujte naše profily na sociálnych médiách: Facebook a Twitter a pozrite si záznam záverečnej slávnosti 2017.

InnoEnergy je najväčšia inovačná platforma pre udržateľnú energiu v Európe

InnoEnergy podporuje a investuje do inovácií v každej fáze ich vývoja – od vzniku ideí až po dodanie zákazníkovi. So sieťou partnerov vytvára prepojenia naprieč celou Európou a spája tvorcov a priemysel, podnikateľov a trhy, nádejných absolventov škôl a zamestnávateľov, výskumníkov a firmy.

InnoEnergy pôsobí v troch zásadných oblastiach inovačného mixu:

Vzdelávanie: InnoEnergy sa snaží priniesť na pracovný trh skupinu informovaných a ambicióznych mladých ľudí, ktorí rozumejú tomu, čo vyžaduje udržateľnosť, a zároveň čo bude potrebovať priemysel do budúcnosti.
Inovačné projekty: InnoEnergy spája idey, tvorcov a priemysel pri spolupráci, aby pomohli na svet komerčne životaschopným produktom a službám, ktoré prinášajú reálne výsledky.
Služby pre štart podnikania: InnoEnergy pomáha podnikateľom a startupom, aby bol ich biznis udržateľný a rýchlo rástol, a tým prispel ku globálnemu energetickému ekosystému.
Ak sa spomenuté oblasti prepoja, je možné znásobiť dosah, urýchliť vývoj riešení  uplatniteľných v praxi vytvoriť plodné prostredie, v ktorom sa dajú zhodnotiť inovatívne výsledky práce firiem.

Platforma InnoEnergy vznikla v roku 2010 a podporuje ju Európsky Inštitút pre Inovácie a Technológie (EIT).

Do Nitry za nábytkom a kvetmi! Turistickú sezónu v Holíči zaháji historický sprievod a módna prehliadka

Z kategórie Slovensko