4. júna 2012 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Štiavnické interpretačné kurzy začnú už o 25 dní

BRATISLAVA 4. júna – Medzinárodné interpretačné dni Štiavnické letné kurzy majú pred sebou už 7. ročník. Sú jedny z mála, ktoré na Slovensku znovu obnovili zabudnutú bohatú tradíciu minulosti z oblasti doplnkového hudobného vzdelávania.

Mladí umelci z celej Európy sa v čarovnom prostredí Banskej Štiavnice prídu zdokonaľovať v hre na nástrojoch husle, violončelo, gitara a akordeón.

Medzi pedagógmi nájdeme aj absolútnu svetovú špičku, pražského gitaristu Pavla Steidla, stabilným členom je aj poľská huslistka žijúca vo Viedni, Dominika Falger, profesorka na univerzite v Grazi. Akordeonista Rajmund

Kákoni je jedným zo zakladateľov slovenskej akordeónovej školy a jej čelným predstaviteľom. Violončelo je v rukách organizátora kurzov a vysokoškolského pedagóga Eugena Procháca, ktorý kurzy založil päť rokov po úspešnom rozbehnutí medzinárodné podujatia Festivalu peknej hudby zakomponovaného taktiež do malebnej Banskej Štiavnice.

Veľmi zaujímavou novinkou sú kurzy Ortho –bionómie, ktoré povedie rakúsky profesor Rainer Hornek, sám bývalý aktívny huslista, člen Viedenských symfonikov.

Štiavnické letné kurzy sa konajú v dňoch 30.6. až 7.7. v gotickej budove miestnej ZUŠ na Námestí SV. Trojice a záujemci majú stále možnosť sa prihlásiť aj prostredníctvom stránky www.fph.sk.

Štiavnické leté kurzy sú organizované s podporou Ministerstva kultúry, Rakúskeho kultúrneho centra a Poľského inštitútu.

ax

Noví knižní turistickí sprievodcovia po Malých Karpatoch Slovenské destinácie, ktoré stojí za to vidieť

Z kategórie Kultúra