15. januára 2015 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

SPP: Nová výstava v Galérii SPP Chyba hranice

BRATISLAVA 15. januára – CHYBA HRANICE je dielom umeleckého partnerstva nedávnych absolventiek VŠVU Sone Patúcovej a Petry Vojtekovej. Od štvrtka môžete v Galérii SPP navštíviť ich prehliadku veľkorozmerných diel abstraktných motívov prírody a krajinomaľby. Výstava potrvá do 11. februára 2015.
Výstavný projekt s názvom Chyba hranice je výsledkom spolupráce maliarok Sone Patúcovej a Petry Vojtekovej, nedávnych absolventiek VŠVU v Bratislave. Vznik tejto autorskej dvojice prebehol krátko po skončení štúdií a tematicky sa zameriava na zachytenie prírody a klasický žáner krajinomaľby. Pri niektorých dielach je možné odčítať motív rozbúrenej hladiny alebo obrysy pohoria, väčšinou sú však výjavy plne abstrahované.
„Pri spoločnom postupe maľovania, ktorý spočíval vo viacnásobnom prekrývaní vrstiev, sa osobitné rukopisy autoriek stierali, až popierali a zároveň ustúpili novému, jednotnému umeleckému vyjadreniu. Berúc do úvahy súčasné umelecké prostredie, preferujúce individualizmus a sebaprezentáciu, dáva ich maliarske partnerstvo tušiť určitý náznak protestujúceho romantizmu, badateľný aj na prezentovaných obrazoch,“ vysvetľuje kurátorka výstavy Mária Janušová.
Obrazy svojou tajomnou atmosférou, jemnými ťahmi štetca, kde-tu doplnenými prudkými energickými pohybmi, disponujú zvláštnou, podmanivou silou, ktorou doslova pohlcujú čitateľa dovnútra, blúdiť naprieč mystickými krajinami bez hraníc. Využite príležitosť bezplatnej prehliadky tejto jedinečnej spolupráce a navštívte Galériu SPP denne od pondelka do piatku od 11.00 do 18.00 h.

Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok 15. januára o 18 h v Galérii SPP na ulici Mlynské nivy 44/c v Bratislave.

Galéria SPP bola otvorená na začiatku nového milénia a za uplynulú dekádu sa v nej uskutočnilo viac ako 100 výstav popredných domácich a zahraničných umelcov vo výtvarnom umení, sochárstve, skle, keramike, či textile. Medzi najúspešnejšie výstavy patrila výstava Andyho Warhola, Rudolfa Filu, či Jozefa Jankoviča. Galéria SPP sídli na ulici Mlynské nivy 44/c a je otvorená denne od pondelka do piatku od 11.00 do 18.00 h.
Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) je najvýznamnejším dodávateľom plynu na Slovensku, ktorý priamo nadväzuje na takmer 160-ročnú tradíciu slovenského plynárenstva a od roku 2012 úspešne pôsobí aj na trhu dodávky elektriny. Vďaka tomu je najväčším dodávateľom energií na slovenskom trhu. SPP zabezpečuje spoľahlivé, bezpečné a konkurencieschopné dodávky elektriny a plynu a s nimi spojené služby tak na Slovensku, ako aj na medzinárodných trhoch. Od roku 2014 je vlastníkom 100 % akcií spoločnosti Slovenská republika, ktorá svoje akcionárske práva vykonáva prostredníctvom Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky.

es;nr

Nadácia SPP v novom ročníku komunitného grantu zdvojnásobí svoju podporu Nadácia SPP zverejnila výsledky programu Športuj aj ty!

Z kategórie Ostatné