91331_zssk v suvislosti so zaciatkom skolskeho roka posilnuje dopravu 676x451.jpg
27. augusta 2019 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Späť do školy vlakmi ZSSK

27.8.2019 –
V súvislosti so začiatkom školského roka národný dopravca posilňuje dopravu
ZSSK celkom vypraví 20 posilových vlakov

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že v súvislosti so záverom letných prázdnin a začiatkom nového školského roka budú z dôvodu očakávaného zvýšeného záujmu cestujúcich o železničnú dopravu posilnené vlakové linky po celom Slovensku. Od stredy 28. augusta do nedele 1. septembra 2019 bude vypravených celkom 20 posilových vlakov (2 vlaky SuperCity, 5 rýchlikov, 10 regionálnych rýchlikov a 3 regionálne expresy), ktoré sú zapracované v aktuálnom cestovnom poriadku. S ohľadom na technické možnosti a dopyt cestujúcich posilní národný dopravca aj ďalšie pravidelné vlaky kategórií IC, Ex, R, RR, REX a Os.

Zoznam posilových vlakov na konci prázdnin a začiatku školského roka:

streda 28. augusta 2019

RR 15715 Javorina (Bratislava hl. st. 19:13 – Žilina 21:49)

štvrtok 29. augusta 2019

RR 17716 Vršatec (Žilina 16:20 – Bratislava hl. st. 19:13)

piatok 30. augusta 2019

SC 243 Pendolino Košičan (Praha hl. n. 15:41 – Košice 23:05)
R 15711 Šarišan (Bratislava hl. st. 15:13 – Humenné 22:50)
R 15713 Chopok (Bratislava hl. st. 17:13 – Košice 22:57)
RR 15715 Javorina (Bratislava hl. st. 19:13 – Žilina 21:49)
REX 15915 Poloniny (Košice 23:13 – Humenné 00:45)

sobota 31. augusta 2019

SC 242 Pendolino Košičan (Košice 06:58 – Praha hl. n. 14:19)

nedeľa 1. septembra 2019

R 17610 Chopok (Košice 13:45 – Bratislava hl. st. 19:34)
R 17612 Šarišan (Humenné 14:06 – Bratislava hl. st. 21:04)
RR 17716 Vršatec (Žilina 16:20 – Bratislava hl. st. 19:13)
RR 17715 Javorina (Bratislava hl. st. 19:13 – Žilina 21:40)
RR 17718 Hričov (Žilina 18:03 – Bratislava hl. st. 20:56)
RR 17720 Bezovec (Žilina 20:20 – Bratislava hl. st. 22:47)
REX 17728 Tribeč (Prievidza 18:34 – Bratislava hl. st. 21:29)
RR 17764 Cassovia (Košice 18:07 – Bratislava hl. st. 00:10)
RR 17840 Žitava (Banská Bystrica 15:12 – Bratislava hl. st. 19:01)
RR 17842 Skalka (Banská Bystrica 17:12 – Bratislava hl. st. 21:01)
R 17935 Novohrad (Zvolen os. st. 17:13 – Košice 20:37)
REX 17910 Ondava (Humenné 13:19 – Košice 14:50)

So začiatkom nového školského roka sa pravidelne spája aj registrácia žiakov a študentov na bezplatnú prepravu (BP). ZSSK v záujme bezproblémového zabezpečenia celého procesu registrácie odporúča, aby žiadatelia o registráciu na BP venovali zvýšenú pozornosť vypĺňaniu tlačiva ZSSK na vydanie preukazu (Registračný formulár na registráciu do zákazníckeho konta ZSSK z dôvodu nároku na BP). Je dôležité, aby boli vyplnené a potvrdené všetky požadované údaje, predovšetkým informácie o trvaní statusu žiaka/študenta: je potrebné, aby škola uviedla a potvrdila dátumy odkedy a dokedy bude žiadateľ žiakom/študentom ich školy v danom školskom/akademickom roku, ročník, ktorý žiak/študent v danom školskom/akademickom roku školu navštevuje, dĺžku jeho štúdia a v prípade záverečného ročníka aj termín jeho záverečnej skúšky. Platí to aj v prípade zahraničných škôl, ktoré vydávajú takéto potvrdenie na vlastnom tlačive v originálnom vyhotovení. V prípade študentov zo zahraničia je potrebné predložiť aj úradný preklad originálneho tlačiva. Na webstránke ZSSK sú k dispozícii všetky informácie o BP (https://www.slovakrail.sk/sk/bezplatna-preprava.html) aj praktické informácie o predlžovaní preukazov na BP (http://www.slovakrail.sk/sk/bezplatna-preprava/tipy-pre-ziakov-a-studentov-na-september.html).

Cestujúcej verejnosti zároveň odporúčame, aby využívala aj alternatívne predajné kanály ZSSK:

internetový obchod – https://ikvc.slovakrail.sk/esales/search
mobilná aplikácia Ideme vlakom – https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.zssk.mobapp.android, https://apps.apple.com/sk/app/ideme-vlakom/id1465574367?l=sk
SMS lístok – http://www.slovakrail.sk/sk/ceny-zlavy-sr/listok-sms.html
lístok do mobilu pre bezplatných cestujúcich – http://www.slovakrail.sk/sk/sluzby/doplnkove-sluzby/telefonicka-rezervacia-miesta-pre-bezplatnych-cestujucich.html).

Vďaka širokému spektru možností na nákup cestovných dokladov sa cestujúci vyhnú čakaniam v radoch pri pokladniciach.

Inzercia

ITAPA AI & Robotics 2024: Umelú inteligenciu musíme vedieť regulovať. Pozor však, aby sme nezabili inovácie Mágia, džinovia a čarovná lampa. Fantasy inšpirované rozprávkami Tisíc a jedna noc

Z kategórie Slovensko