29. novembra 2016 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Smiať a radovať sa dá aj v nemocnici

BRATISLAVA 29. novembra 2016 – Každý si vie predstaviť, ako ťažko znášajú pobyt v nemocnici deti. Mnohé sú vyľakané z neznámeho prostredia, boja sa lekárov, bolestivých vyšetrení a operácií.

Nálada v nemocničných izbách sa však náhle zmení, keď dnu nakuknú veselí zdravotní klauni. Detské tváre sa rozžiaria a izba sa naplní radosťou a smiechom. Rodičia sú často veľmi dojatí a vďační, keď vidia svoju dcéru alebo syna opäť sa usmievať. Čím vážnejšia je diagnóza, tým viac sa úsmev na detskej tvári javí ako malý

Som stálou prispievateľkou na dobrú vec – ČERVENÝ NOS Clowndoctors. Nemyslela som si, že i mňa osobne niekedy veľmi poteší Vaša činnosť. Moja štvorročná vnučka Hanka utrpela vážny úraz na trampolíne. Diagnóza znela prasknutá lebka a bol nutný prevoz do Bratislavy. Vnučku som navštívila na chirurgii a mala som možnosť vidieť v priamom prenose, ako dokážu Vaše Červené nosy potešiť malú, ubolenú dušičku. Hanka sa klaunom veľmi potešila. Srdečná VĎAKA za Vašu prácu. Som veľmi rada, že prispievam na Vašu činnosť a prajem Vám veľa úspechov.

S pozdravom Vaša prispievateľka Božena

Zdravotní klauni

Aby zdravotní klauni mohli vykonávať svoju prácu, musia prejsť náročným výberovým workshopom. Rozosmievať deti v nemocnici si vyžaduje zmysel pre humor, ale aj citlivosť a empatiu. Klauni rozumejú detskej psychike a dokážu priniesť úľavu aj deťom, ktoré sú vo vážnom zdravotnom stave, majú bolesti alebo veľký strach. Aj lekári a zdravotné sestry si prácu zdravotných klaunov cenia, pretože vnímajú pozitívne účinky humoru na psychiku malých pacientov a tým aj na celý proces liečby.

Má to zmysel

V súčasnosti môžete zdravotných klaunov stretnúť v nemocniciach po celom Slovensku. Je to možné iba vďaka pomoci ľudí s dobrým srdcom, ktorí združenie ČERVENÝ NOS Clowndoctors finančne podporujú. Príspevky darcov umožňujú klaunom prinášať smiech deťom vo chvíľach, kedy ho potrebujú najviac. V nemocnici je každá radosť vítaná – a radosť, ktorú so sebou prinášajú zdravotní klauni, vlieva chorým deťom novú chuť do života a tým aj nové sily do boja s chorobou. Aj preto má táto práca zmysel.

Prispejte aj Vy na dobrú vec. Podporte aktivity združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors na www.cervenynos.sk

tk

Rod Stewart: Stále milujem skladanie hudby. Pre Bratislavu chystám poriadnu rockovú show s prekvapením! Medzinárodný deň žien: Ako môžu zamestnávatelia podporiť ženy, aby v práci naplno využili svoj potenciál?

Z kategórie Zdravie