90274_coop jednota slovensko chlieb a pecivo 676x381.jpg
27. marca 2019 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Slovenskí pekári, cestovinári a cukrári udelili COOP Jednote Slovensko za férový prístup titul Poctivý obchodník

BRATISLAVA 27. marca 2019 – Maloobchodná sieť COOP Jednota dostala za svoj férový prístup k dodávateľom významné ocenenie. Slovenskí pekári, cestovinári a cukrári jej udelili titul Poctivý obchodník ako reakciu na celospoločenskú diskusiu o nekalých obchodných praktikách. Získané ocenenie potvrdzuje, že COOP Jednota takéto správanie nepraktizuje.

„Udelenie titulu Poctivý obchodník je potvrdením našej snahy o férovom prístupe v podnikaní. Ako najväčší predajca slovenských potravín sme sa vždy snažili o slušnosť v dodávateľsko-odberateľských vzťahoch. Ocenenie, ktoré nám iniciatíva Poctivý obchod udelila nás veľmi teší, no zároveň ho berieme ako záväzok do budúcna, že k našim obchodným partnerom a spotrebiteľom budeme aj naďalej pristupovať úctivo a zodpovedne,“ uviedol Branislav Lellák, vrchný riaditeľ obchodnej sekcie COOP Jednoty Slovensko.

Iniciatíva Poctivý obchod vznikla ako reakcia na dlhodobo pretrvávajúce nekalé obchodné praktiky v potravinárskom sektore. Začala sa ako iniciatíva Slovenského zväzu pekárov, ktorí dopady nekalých obchodných praktík a veľmi zlého stavu pekárenského odvetvia pociťujú každý deň. Cieľom je priblížiť spotrebiteľovi stav potravinárskej výroby na Slovensku a umožniť mu pochopiť podmienky, za ktorých sa mnohé výrobky dennej spotreby vyrábajú a doručujú na pulty obchodov. Členmi iniciatívy Poctivý obchod sú v súčasnosti Slovenský zväz pekárov, cestovinárov a cukrárov, ktorý združuje 12 000 zamestnancov a Zväz obchodu SR.

Podľa oficiálnych hodnotiacich kritérií je Poctivým obchodom obchod, ktorý rešpektuje princíp spravodlivého rozdelenia zisku/marže, stanovuje po vzájomnej dohode férovú odbytovú cenu, obsahuje vzájomne vyvážené a férové obchodné podmienky, podporuje a rozvíja umiestnenie slovenských potravín na svoje pulty.

Philip Morris uvádza na trh v Slovenskej republike novú generáciu zariadenia na nahrievanie tabaku IQOS ILUMA Po dvoch rokoch čakania odlieta na svetovú súťaž do Japonska I. Vicemiss Slovensko 2020 Viktória Podmanická

Z kategórie Slovensko