14. januára 2013 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Slovenská opereta pod taktovkou Zdeňka Macháčka

BRATISLAVA 14. januára – Metropolitný orchester Bratislava v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom uvedie 20. januára 2013 o 17:00 hod v Mestskom divadle P.O. Hviezdoslava ďalší unikátny koncert zo série „Melódie z čias Propeleru a plynových lámp“, ktorý je venovaný slovenskej operete.

Januárový koncert Metropolitného orchestra Bratislava prinesie nostalgický záblesk optimizmu a radosti a spomienku na časy, keď opereta kraľovala slovenským scénam. V podaní sólistov Juliany Jamriškovej, Dušana Jariabka a Otokara Kleina sa zasnívate pri dielach autorov ako sú Milan Novák, Teodor Šebo-Martinský, Zdenko Mikula, Karol Elbert a samozrejme Gejza Dusík.

Dirigentskú taktovku bude mať v rukách slávny dirigent a hudobný skladateľ Zdeněk Macháček a práve táto dirigentská osobnosť robí koncert unikátnym. Maestro bol 40 rokov šéfdirigentom najslávnejšieho a najlepšieho operetného divadla na Slovensku – Novej scény v Bratislave. Je pravdepodobne najstarším aktívnym dirigentom na svete – v tomto roku sa plný tvorivých síl dožíva 85 rokov.

Nenechajte si ujsť príležitosť a vypočujte si slovenskú operetu v dokonale autentickom podaní.

ax

Odporúčané články

Boris Farkaš prečíta z próz Jána Roznera Lidl opäť zvyšuje mzdy, platí o tretinu viac ako je priemer na trhu

Z kategórie Kultúra