17. júla 2015 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

SEPS: Ohradzuje sa voči informáciám v denníku SME

BRATISLAVA 17. júla –

SEPS sa dôrazne ohradzuje voči nepravdivým a zavádzajúcim informáciám v denníku SME

Akciová spoločnosť Slovenská elektrizačná prenosová sústava sa dôrazným spôsobom ohradzuje voči nepravdivým a zavádzajúcim informáciám, ktoré dnes zverejnil denník SME v článku: „Finančné limity na autá u Fica neplatia.“ V spomínanom článku sa konštatuje: “Luxusný Volkswagen Passat Highline za vyše 102-tisíc eur si vo februári kúpila Slovenská elektrizačná a prenosová sústava. Štátna akciová spoločnosť nariadenie vlády neporušila, keďže na štátne firmy sa limity nevzťahujú vôbec.“
Uvedené tvrdenia redaktora denníka SME Matúša Burčíka sa nezakladajú na pravde. V Centrálnom registri zmlúv bola dňa 24.2.2015 zverejnená Kúpna zmluva č. 2015 – 0130-1164420 na nákup dvoch motorových vozidiel značky Volkswagen Passat Highline 2,0BiTDI, každé v cene 42.711,67 € bez DPH.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 419/2014 Z.z. zo 17. decembra 2014 o limitoch výdavkov na obstaranie osobných automobilov štátnymi rozpočtovými organizáciami a štátnymi príspevkovými organizáciami sa na našu spoločnosť nevzťahuje, aj napriek tomu sme príslušné limity vyplývajúce z tohto právneho predpisu dodržali.
Chceme zdôrazniť, že vozidlá Volkswagen Passat Highline 2,0BiTDI boli objednané ako plánovaná obmena za vozidlá Audi A6, ktoré majú viac ako 7 rokov a jedno z nich má najazdených vyše 200-tisíc km, druhé vyše 300-tisíc km. Uvedené objednané vozidlá sú v nižšej kategórii, a teda lacnejšie ako vozidlá, ktoré sa používajú v súčasnosti pre potreby členov vrcholového manažmentu.
Informácie podávané takýmto spôsobom zavádzajú verejnosť a poškodzujú dobré meno našej spoločnosti.

Mgr. Norbert Deák
vedúci odboru komunikácie / Head of Public Relations

nr;pu

Do prevádzky spustili najväčšie smart batériové úložisko na Slovensku Atos v spolupráci so startupom Greenspector ukázal, koľko energie spotrebuje 30 najpopulárnejších mobilných aplikácií