Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
18. júna 2015 PR správyPotraviny od PRservis.skSITA Diskusia()

Sedem chutí piva ulahodí návštevníkom Gurmán Festu

BRATISLAVA 18. júna – Na výnimočných kombináciách piva s jedlom si budú môcť pochutnávať všetci tí, ktorí v termíne 19.-21. júna zavítajú do areálu Dostihového závodiska v Petržalke na Gurmán Feste. Hlavným partnerom podujatia lákajúceho tisíce labužníkov je Zlatý Bažant, vďaka ktorému zažije festival chutí unikátne gastronomické obohatenie. V zóne Zlatého Bažanta bude pre účastníkov pripravený stan Sedem chutí piva, v ktorom môžu až do nedele objavovať chute jedál ideálne ladiace s pivom. Degustačné menu s pivom zostavil šéfkuchár Laci Hornáček podľa programu Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko. Program už viac ako rok vzdeláva pivárov a gurmánov v rôznorodých chutiach piva a jeho správnom kombinovaní s jedlom, a rozvíja tak pivnú kultúru na Slovensku.

Značka Zlatý Bažant umožní návštevníkom Gurmán Festu vychutnať si širokú škálu chutí piva z dielne pivovaru v Hurbanove. V ponuke počas celého víkendu bude Zlatý Bažant 12% aj 10%, Zlatý Bažant Pšeničné i Tmavé, ako aj Zlatý Bažant Nealko. Chýbať nebude ani obľúbený radler Zlatý Bažant v príchuti Grapefruit spolu s aktuálnou novinkou Zlatý Bažant Radler 0.0% úplne bez alkoholu v príchutiach Citrón a Citrón-Baza-Mäta.

Široká ponuka pív však nie je zďaleka jediným obohatením festivalu. V rámci svojho programu pripravil Zlatý Bažant aj gastronomicko-pivnú časť v stane Sedem chutí piva. Gurmáni a pivní fajnšmekri tu môžu degustovať jedlá zo štvorchodového menu, ktoré vytvoril šéfkuchár a odborník na párovanie piva s jedlom Laci Hornáček. Ku každému jedlu dostanú návštevníci festivalu aj deci piva, ktoré pre nich vybral obchodný sládok pivovaru v Hurbanove Karol France. Môžu si tak doslova na vlastnom jazyku otestovať pravidlá párovania piva a jedla podľa programu Sedem chutí piva, ktorý približuje gurmánom pestrý svet tisícov pivných chutí prostredníctvom zjednotenia do siedmich chuťových kategórií.

Tých, ktorí to s pivným gurmánstvom myslia vážne, určite zaujme praktická prezentácia programu Sedem chutí piva priamo na hlavnom pódiu festivalu. Šéfkuchár Laci Hornáček tu v sobotu 20. júna o 16:00 hod. pripraví naživo pred očami návštevníkov dve gurmánske špeciality, ktoré skombinuje s dvomi rôznymi druhmi pív Zlatý Bažant. „Gurmán Fest je výborná príležitosť, ako môžeme náš vzdelávací program Sedem chutí piva priniesť opäť bližšie k tým, ktorých téma pivného someliérstva a piva v gastronómii zaujíma – či už sú to klasickí pivári, ľudia vyhľadávajúci nové a zaujímavé chuťové variácie, alebo gastronomickí profesionáli,“ hovorí Monika Kottmanová, Development Manager HEINEKEN Slovensko.

Zlatý Bažant nebude chýbať na festivale ani v špecializovanom Stane nápojov. Obchodný sládok Karol France tu má dvakrát denne počas piatka aj soboty pripravenú prezentáciu Umenie čapovať s podtitulom „Navariť pivo je veda, ale správne ho načapovať je umenie“. Pivárov iste zaujmú praktické ukážky techník čapovania v podaní naslovovzatého odborníka.

Menu Sedem chutí piva na Gurmán Feste 2015
• Kanapka s pestom zo sušených paradajok a mozzarellou s pivom Zlatý Bažant Pšeničné
• Ražník z kuracej pečene v oravskej slaninke s pivom Zlatý Bažant Marcové
• Grilované kura Tabaco, paradajky s ovčím syrom a kôprom s pivom Zlatý Bažant 10%
• Čokoládový brownies s marhuľovo mätovým coulis s pivom Zlatý Bažant Tmavé

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

ax

K téme

Dopyt po zahrievanom tabaku rastie, prichádza nové zariadenie Ploom X Tauris postavil v Košiciach moderné logistické centrum. Zefektívni distribúciu, zníži dopad na životné prostredie a zlepší pracovné podmienky pre zamestnancov

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Potraviny

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.