30. mája 2012 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS:Rádio Slovensko je ráno, napoludnie a cez víkend najpočúvanejšie

BRATISLAVA 30. mája – Rádio Slovensko je ráno v čase od 7.00 do 9.00 hod. a v čase obeda od 11.00 do 14.00 hod. najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Vyplýva to z posledných výsledkov národného prieskumu spotreby, médií a životného štýlu MML – TGI spoločnosti Median SK za štvrtý kvartál 2011 a prvý kvartál 2012 v parametri „počúval včera“. Najpočúvanejším rádiom v krajine je informačné Rádio Slovensko aj v čase od 23.00 do 24.00 hod.
Rádio Slovensko dosiahlo v sledovanom období podiel na trhu (share) 20,4% a od pozície súčasnej trhovej jednotky ho delilo len 0,3%. Rádio Slovensko je teda podľa prieskumu MML – TGI druhou najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou na Slovensku. Cez víkend má najvyšší podiel na trhu práve Rádio Slovensko. Podiel Rádia Slovensko na trhu neustále stúpa.
Trhový podiel rozhlasových programových služieb RTVS (Rádio Slovensko, Rádio Regina, Rádio Devín, Rádio_FM a Rádio Patria) na slovenskom rozhlasovom trhu bol v poslednom štvrťroku 2011 a prvom štvrťroku 2012 spolu 33,1%. V trenčianskom a trnavskom regióne je najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou Rádio Slovensko, ktoré počúva najviac hlavných živiteľov domácností (vyše 520 tisíc).
Aj najnovší prieskum počúvanosti spoločnosti Median SK je dôkazom toho, že rozhlasové programové služby RTVS si dlhodobo a kontinuálne udržiavajú významné postavenie na slovenskom rozhlasovom trhu.

Mgr. Richard Šümeghy
Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

mt

Bez cestovného poistenia ani na krok. Najviac škodových udalostí Slováci hlásili z Rakúska a Thajska Dobrá správa pre Slovensko: Ceny stoviek potravín výrazne klesli