30. januára 2017 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Zem spieva postavila Slovensko na nohy

BRATISLAVA 30. januára – Jednotka bola vďaka Zem spieva v sobotu v hlavnom vysielacom čase jednotkou sledovanosti s podielom 22,6%. Novú šou, ktorá má ambíciu postaviť na nohy celé Slovensko a ukázať to najkrajšie zo slovenského folklóru, v sobotu večer sledovalo až 630-tisíc divákov, čo predstavuje trhový podiel 28,0%. V čase vysielania bola Jednotka najsledovanejšou televíziou na trhu aj u mladších divákov v cieľovej skupine 12 – 54 (trhový podiel 21,7%), celkový zásah relácie bol 1.053.000 divákov, čo predstavuje takmer 23% z populácie divákov starších ako 12 rokov. Zem spieva sa vďaka skvelej sledovanosti stala v sobotu 28. januára vôbec najsledovanejšou reláciou na Slovensku.
„Chcem predovšetkým poďakovať všetkým tvorcom a samozrejme aj divákom za skvelý štart Zem spieva. Nesmierne nás teší, že sme sa trafili do vkusu divákov a vážime si ich záujem. Pevne verím, že sa formátu bude dariť i naďalej,“ uviedol k úspešnej premiére Zem spieva programový riaditeľ televíznej časti RTVS Tibor Búza.
Potešujúci je aj fakt, že počas svojho vysielania si udržiavala stabilnú a skôr rastúcu sledovanosť a v najsledovanejšej minúte ju sledovalo 768.000 divákov.
Verejnoprávnej Jednotke sa darilo aj počas vysielania iných formátov, jednotkou na trhu bola v utorok vďaka relácii Nikto nie je dokonalý (375.000 divákov/podiel na trhu 16,8%), piatok opäť patril zábavnosúťažnej šou Milujem Slovensko (460.000/21,2%; šou bola najsledovanejšia aj v cieľovej skupine mladších divákov od 12 do 54 rokov s trhovým podielom 19,8%), úspešnú sobotu zaznamenala aj Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (334.000/19,3%), ktorá dosiahla najvyššiu sledovanosť a druhý najvyšší podiel na trhu od svojho štartu v r. 2014.
V nedeľu bol počas svojho vysielania trhovou jednotkou aj magazín Svet v obrazoch (144.000/12,1%), diskusná relácia O 5 minút 12 (221.000/16,9%), publicistická relácia Občan za dverami (219.000/16,0%) či detektívny seriál Agatha Christie (202.000/14,7%).
Medziročne vyšší výkon opäť zaznamenali hlavné Správy RTVS (z 15,4% na 17,8%), ale aj Správy RTVS o 12:00 (z 10,3% na 11,2%), 5 proti 5 (z 15,0% na 18,7%) a populárny kvíz Duel (z 15,7% na 19,2%) – počas celého týždňa bola Jednotka počas vysielania Duelu najsledovanejšou televíziou na trhu.
V piatok Dvojka rozšírila svoju programovú ponuku o talkšou Trochu inak s Adelou Banášovou, jej štart si pozrelo 80.000 divákov a dosiahla trhový podiel 5,3%. Najviac divákov si v 4. týždni 2017 na Dvojke pozrelo priamy prenos z ME 2017 v krasokorčuľovaní – piatkový prenos z voľných jázd žien sledovalo 119.000 divákov. Priemerná sledovanosť prenosov z ME v krasokorčuľovaní dosiahla hodnotu 80.000 divákov. Mimo športu sa tradične darilo populárnemu magazínu Farmárska revue (106.000 divákov). Poznámka: Všetky dáta sú platné pre CS 12+ (ak nie je uvedené inak).

Poznámka: Všetky dáta sú platné pre CS 12+ (ak nie je uvedené inak).

es;mt

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc

Z kategórie Ostatné