14. marca 2013 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Vyhlásenie generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku

BRATISLAVA 14. marca – „V súvislosti so zákonom o úhrade za služby verejnosti poskytované RTVS vnímam veľmi citlivo neprimerané ťažkosti, ktoré majú prevažne dôchodcovia a zdravotne ťažko postihnuté osoby pri uplatňovaní nárokov na rôzne typy úľav. Preto sme sa rozhodli, že RTVS bude tolerovať predkladanie požadovaných dokladov až do 30. júna 2013,“
vyhlásil generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. Občania, ktorí v tejto lehote preukážu svoje nároky na úľavu, získajú túto úľavu spätne od začiatku roka 2013. Po tomto termíne už nebude možné so spätnou platnosťou akýmkoľvek spôsobom uplatňovať predmetné úľavy.
Pre zefektívnenie a zrýchlenie komunikácie bude možné doručovať potrebné dokumenty v elektronickej podobe na emailovú adresu uhrady@rtvs.sk. Na posilnenie riešenia tejto situácie bude od budúceho týždňa spustená aj špeciálna infolinka určená na pomoc občanom.

Mgr. Richard Šümeghy
hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

es;bl

Odporúčané články