8. júna 2012 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Víkend s rozhlasovými programovými službami RTVS

BRATISLAVA 8. júna –

Vec verejná na Rádiu Slovensko
Docent Jozef Vengloš bude v nedeľu o 12.16 hod. v relácii Michala Tvarožka Vec verejná na Rádiu Slovensko rozprávať o futbalových radostiach i prekonaných sklamaniach, ale najmä o úspechoch doma i v zahraničí, ktoré mu vyniesli titul najúspešnejší slovenský futbalový tréner 20 storočia.

Štúdio svet na Rádiu Slovensko
Izraelčania a Iránci sú na medzinárodnom poli znepriatelené národy. Averzie politikov sa však nemusia prenášať aj medzi obyčajných ľudí. V Tel Avive sa rozhodli, že sa budú s Iráncami priateliť. Väčšinovému mysleniu sa vymyká tiež obyvateľstvo Svazijska – aj v chudobnej absolútnej monarchii môžu byť ľudia šťastní. Výbor OSN zasa zistil, že zelené ekonomiky môžu byť prínosné, hoci väčšinou ich považujú za výdavky navyše. Ak vás však skôr zaujíma zahraničná kuchyňa, dáme vám recept na najlepšiu husaciu pečienku. To všetko vám ponúkneme v sobotu krátko po desiatej hodine v relácii Štúdio svet s Ninou Krajčovičovou na Rádiu Slovensko.

Rádio Devín
V sobotu o 13.00 hod. uvedieme v premiére na Rádiu Devín rozhlasovú hru pre mládež Parta mladých bláznov od Márie Čechovičovej. Hra rozpráva príbeh mladého Daniela, ktorý sa po úspešne zvládnutej maturite proti svojej vôli ocitne v pokušení. Hra nekladie moralizátorskú otázku, čo by sa mohlo stať, keby sme sa nechali zviesť na zlú cestu, skôr s nadhľadom odkazuje na to, ako vnímajú mladí ľudia základné etické myšlienky, kresťanské hodnoty, silu priateľstva a prvú lásku. Hru režijne naštudoval Pavol Uher s hercami východoslovenských divadiel, dramaturgicky pripravila Hana Rodová.

Richard Šümeghy
Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

mt

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc