2. novembra 2012 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: V Sobotných dialógoch Branislav Ondruš a Miroslav Beblavý

BRATISLAVA 2. novembra – Pracovné právo opäť prejde zásadnými zmenami. Hoci súčasne platný Zákonník práce ešte ani neprešiel poriadnou previerkou v praxi, vláda jeho novelizáciou presadila posilnenie práv zamestnancov i odborárov. Opozícia však pred utiahnutím pracovnoprávnej legislatívy varuje a vládu obviňuje, že svojimi zmenami spôsobí masové prepúšťanie. Firmy, podnikatelia i živnostníci pritom musia z dôvodu ozdravenia verejných financií čeliť aj ďalšiemu zvyšovaniu daní či odvodov. Vláda si ale hrozbu nárastu nezamestnanosti nepripúšťa.

To sú témy pre štátneho tajomníka rezortu práce Branislava Ondruša a poslanca SDKÚ – DS Miroslava Beblavého v Sobotných dialógoch s Braňom Dobšinským v sobotu krátko po 12:00 na Rádiu Slovensko.

Matúš Benža,
PR manažér
Rozhlas a televízia Slovenska

es;bl