21. marca 2016 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Pripravuje interaktívny formát pre mladých PARK

BRATISLAVA 21. marca – Park sa bude nakrúcať vo verejne dostupnom priestore Zóna by Refresher, v úlohe moderátorov sa predstavia Ondrej Antálek a Jakub „Zitron“ Ťapák. Obsahom Parku budú rozhovory so zaujímavými hosťami, audiovizuálne dokrútky, výzvy a súťaže s ambíciou autenticity a zážitku. Zúčastniť sa diania v Parku a byť súčasťou relácie môže byť ktokoľvek, kto v čase nakrúcania navštívi Zónu by Refresher na námestí SNP v Bratislave. Park sa bude nakrúcať každý pondelok od 15:00.
„Mladí ľudia v súčasnosti dávajú pred televíziou prednosť iným komunikačným platformám. Našou ambíciou teda bolo pripraviť reláciu, ktorá bude autentická, chceme osloviť mladých ľudí v prostredí, ktoré im je vlastné a v ktorom sa pohybujú. Preto bude Park interaktívny a dostupný na viacerých platformách, vrátane sociálnych médií či živého online streamu. Som presvedčený, že Park si vďaka tomu nájde množstvo divákov a fanúšikov,“ hovorí programový riaditeľ televíznej časti RTVS Tibor Búza. Park bude dostupný nielen v televíznom vysielaní, ale aj na sociálnych médiách a v celej dĺžke bude naživo streamovaný každý pondelok od 15:00 na stránke http://parkonline.sk. Novinkou bude napríklad využitie GoPro kamier počas nakrúcania rozhovorov s ľuďmi v uliciach.
„Park sme v internom prostredí a v interných kapacitách RTVS pripravovali viac ako rok. Relácia bude venovaná témam ako hudba, móda, šport, filmy a seriály, hranie počítačových hier, sociálne siete, vzťahy, pripravujeme aj rubriku založenú na štatistikách z informácii priamo od divákov či špeciálnu rubriku Zvedavec venovanú vede,“ hovorí kreatívny producent Alexander Kmeť z RTVS, ktorý s nápadom na vývoj tohto typu relácie prišiel. „Trúfam si povedať, že Park bude svojím spôsobom revolučný, a preto som veľmi rád, že práve verejnoprávna televízia prinesie formát, ktorý na našom televíznom trhu chýbal a primárne bude oslovovať mladých ľudí,“ dodáva A. Kmeť.
Hlavným mediálnym partnerom Parku bude webový portál Refresher.sk, ktorý je populárny predovšetkým medzi mladými ľuďmi. Ide o mediálnu spoluprácu verejnoprávneho média s webom,ktorý má veľmi silný dosah práve na túto cieľovú skupinu, vysokú návštevnosť a rovnako aj nadštandardný zásah na sociálnych sieťach.

Doplňujúce informácie:
Štart projektu: 26. marca 2016
Vysielací čas: sobota 10:40 na Jednotke (30 min verzia)/pondelok 14:00 (60 min verzia)
Periodicita: týždenná
Livestream: dostupný na webe vždy v pondelok od 15:00

Informácie o moderátoroch:
Ondrej Antálek – pochádza zo Senice, má 31 rokov. Je z hudobno-tanečnej rodiny, študoval na JAMU v Brne, päť rokov vystupoval v miestnom divadle Brno. V Bratislave žije od roku 2008 a už niekoľko rokov je členom úspešnej tanečnej skupiny The Pastels.
Jakub „Zitron“ Ťapák – narodil sa v Bratislave a má 24 rokov. Odmalička sa venoval ľudovým tancom, očarilo ho bojové umenie capoeira, ktorému sa dlho venoval, no jeho skutočnou láskou je breakdance. Už desať rokov je členom tanečnej skupiny Laciho Strikea a jeho slávnej Street Dance Academy.

kp;nr

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc

Z kategórie Ostatné