Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
13. júna 2012 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Nebíčko v papuľke – epizóda 30 Košice

BRATISLAVA 13. júna – Aj túto sobotu podvečer na vás na Jednotke čaká Nebíčko v papuľke a jeho hlavný protagonista Jaroslav Žídek.
Druhé najväčšie mesto na Slovensku. Mesto, v ktorom každý rok štartuje najstarší európsky a druhý najstarší svetový maratón, ale i mesto s bohatou históriu – Miklušovou väznicou, kazematami, Dominikánskym kláštorom – to sú Košice. Vyberie sa tam aj náš šéfkuchár v rámci spoznávania výnimočných miest, surovín a receptov vo vybraných lokalitách.
Sledujte 30. epizódu relácie Nebíčko v papuľke v sobotu 16. júna 2012 o 18:25 len na Jednotke!

Nebíčko v papuľke

Televízny kulinársky bedeker pod vedením známeho šéfkuchára Jaroslava Žídeka. Prvú časť Nebíčka v papuľke uviedla Jednotka 10. novembra 2011.
S týždennou periodicitou navštevujeme rôzne regióny Slovenska a cez osobnosť šarmantného šéfkuchára spoznávame výnimočné miesta, suroviny a recepty vo vybranej lokalite. Divák má “po vareche” vysvetlené, prečo existujú názvy jedál ako je Liptovská bryndza, Moravské koláče, Segedínsky guláš, či Maďarská saláma. Pátranie po pôvode kuchynského žargónu nás často zavedie aj do zahraničia, kde jednotlivé pojmy vznikli.
Ďalším motívom relácie Nebíčko v papuľke sú suroviny. Pre každý región sú typické produkty, ktoré sa v ňom vyrábajú, alebo ktoré sa používajú na prípravu tradičných receptov. Ukážeme vám, kde sa dá zohnať kvalitná ryba, zemiaky, pečivo, syr, múka, masť, bryndza, mlieko, slanina. Navštívime pritom salaš, pozrieme sa na miesta, kde sa vyrábajú syry, chovajú ryby, či dokonca pštrosy.
Spolumoderátorom, resp. sprievodcom po danom regióne je vždy zaujímavá osoba, domáci obyvateľ, prostredníctvom ktorého divák spozná miestne špeciality a kulinárske obyčaje.
Základnou líniou relácie je vždy recept na rýchly obed, ďalší recept bude s využitím suroviny z daného regiónu a na záver jeden zložitejší recept pre náročných kuchárov. Cestovanie šéfkuchára po Slovensku ponúka nový pohľad na varenie a predstavuje špecifiká tradičnej kuchyne regiónov. Cez “kuchynské okno“ nazrieme do okolia vybranej lokality, čím máme ambíciu vzbudiť záujem divákov nielen o kulinárske špeciality, ale aj o návštevu jednotlivých regiónov.

Mgr. Richard Šümeghy
Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

bx;mt

Odporúčané články

Bratislavský organový festival Stanovisko producenta Milana Stráňavu k tlačovej besede poslankyne NR SR Renáty Kaščákovej zo dňa 06. 06. 2018

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.

Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies