4. mája 2016 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Má od dnešného dňa v DVB-T obe televízne služby

BRATISLAVA 4. mája – Rozhlas a televízia Slovenska mení skladbu verejnoprávneho multiplexu. V DVB-T sieti verejnoprávneho vysielateľa pribudne Dvojka v HD rozlíšení. RTVS tak prináša pre svojich divákov prvýkrát v histórii oba programy vo vysokom rozlíšení formou terestriálneho šírenia. DVB-T je jedinou distribučnou platformou s pokrytím až 97% územia a to bez akýchkoľvek ďalších mesačných poplatkov.
Nová skladba verejnoprávneho multiplexu, v ktorej budú oba televízne programy v štandardnom aj vysokom rozlíšení, vyrovnáva obsahovú ponuku RTVS, ktorú doteraz mohli prijímať len diváci v satelitnej, či káblovej vysielacej platforme. „Vzhľadom na narastajúci trend vybavenosti domácností HD prijímacími zariadeniami, pridanie ďalšej HD programovej služby skvalitní obsahovú ponuku v terestriálnych domácnostiach a uspokojí tým dopyt našich divákov v DVB-T po HD kvalite.“ povedal šéf techniky RTVS Andrej Doležal.
Nové zloženie verejnoprávneho multiplexu DVB-T tak prinesie dva programy v HD kvalite a dva v SD kvalite. Táto zmena skladby verejnoprávneho multiplexu je platná od dnešného dňa a RTVS ju zavádza natrvalo. RTVS tým umožní sledovať okrem iného aj množstvo atraktívnych športových podujatí v HD kvalite, ktoré odvysiela v roku 2016.

es;mt

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc

Z kategórie Ostatné