9. novembra 2016 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Má najobjektívnejšie spravodajstvo

BRATISLAVA 9. novembra – Podľa posledného prieskumu agentúry Median SK má najobjektívnejšie televízne spravodajstvo verejnoprávna RTVS. V období medzi júlom a septembrom ho označilo za najviac objektívne 24 % respondentov, čo prinieslo verejnoprávnej televízii prvenstvo medzi celoplošnými vysielateľmi. Televízne spravodajstvo RTVS zaznamenalo v očiach divákov výrazný posun v objektívnosti. V období od 27.6. 2016 do 18.9. 2016 až 24 % respondentov na otázku „Ktorá televízia má podľa Vás najobjektívnejšie spravodajstvo?“ odpovedalo, že je to práve verejnoprávna RTVS. Oproti rovnakému obdobiu v roku 2012 to znamená nárast až o 11,5 %. Respondenti mohli určiť len jednu televíziu, pričom 15,5 % respondentov sa k otázke nevedelo vyjadriť.

„Ambícia stať sa najobjektívnejším spravodajstvom bola pred pár rokmi pre nás vzdialeným cieľom a ilúziou. Dnes sme tento cieľ dosiahli a mne neostáva nič iné, len vysloviť slová vďaky. Je to obrovské zadosťučinenie za našu prácu v spravodajstve. Poďakovanie za dôveru patrí našim divákom a poslucháčom. Prirodzene tiež ďakujem svojim kolegom, pretože to nie je iba zásluha generálneho riaditeľa, toto je zásluha tímovej práce a všetkým vzdávam veľký hold,“ povedal Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS.

Terénny zber dát prebiehal v termíne od júla do septembra náhodným kvótnym výberom. Prieskumu verejnej mienky zameraného na spravodajstvo v slovenských televíziách sa zúčastnilo 2 081 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Zdroj dát: MEDIAN SK

tm;mt

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc

Z kategórie Ostatné