88738_roadshow1 676x451.jpg
24. septembra 2018 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Roadshow pre zákazníkov na Slovensku sa Kovosvitu vydarila

BRATISLAVA 24. septembra 2018 – V priebehu jedného týždňa prešli s obrábacím strojom MCV800 na korbe kamiónu naprieč Slovenskom. Absolvovali sedem zastávok v areáloch podnikov, ktoré sú súčasnými alebo potenciálnymi zákazníkmi. Výsledkom misie zástupcov juhočeskej strojárenskej firmy Kovosvit MAS je radovo 40 absolvovaných rokovaní, konkrétne objednávky na nákup obrábacích strojov, prehĺbenie vzťahov so zákazníkmi a aj prísľub ďalších jednaní. Netradičná roadshow sa vydarila a vo firme už plánujú jej druhý ročník, ktorý by sa mal uskutočniť v rozšírenej podobe.

„Sústredili sme sa prevažne na východné Slovensko, kde sme v tomto roku posilnili náš obchodný tím o skúseného predajcu. Vychádzali sme z predpokladu, že táto oblasť má veľký potenciál, a zároveň je kvôli nedostatočnej infraštruktúre horšie dostupná. Preto sme zvolili variantu, že za zákazníkmi pricestujeme my, práve formou roadshow,“ hovorí Jan Hruška, marketingový manažér Kovosvitu MAS, a dopĺňa: „Na našu akciu máme pozitívne ohlasy, priniesla dokonca konkrétne obchodné prípady, takže ju hodnotíme veľmi pozitívne.“

Ideálne pre prepravu

Pracovníci Kovosvitu, ktorí s nápadom na roadshow prišli, vychádzali z toho, že komerčne veľmi úspešné vertikálne trojosové centrum MCV800 je natoľko kompaktné (s rozmermi 2086 mm x 2749 mm x 2470 mm a hmotnosťou 4000 kg), že sa do kamióna bez väčších problémov vojde. Nebolo potrebné ani špeciálne upravovať podlahu návesu kamióna. Pätky stroja, ktoré sa štandardne pripevňujú k betónu, boli pripevnené na zhruba päť centimetrovú doskovú fošňu, do ktorej sa hmotnosť stroja rozložila. Na mieste potom k oživeniu postačila 360 V prípojka k elektrine. Jednoduché, elegantné a účelné riešenie.

„Samozrejme nám rozmery stroja pre účely jeho prepravy pomohli. Na každej zastávke prakticky stačilo zložiť bočnú plachtu z návesu kamióna, pripojiť obrábacie centrum k elektrine a prezentácia mohla začať,“ popisuje Jan Hruška. Podľa jeho slov sa taktiež potvrdilo, že pre zákazníkov je možnosť si stroj prezrieť za chodu ďaleko prínosnejšia než napríklad prezeranie si produktového katalógu. „V Českej republike sa stroj MCV800 stal rýchlo po uvedení na trh našimi zákazníkmi veľmi žiadaný a podobný ohlas vyvolal aj na Slovensku,“ dopĺňa Jan Hruška.

Sedem zastávok

Roadshow Kovosvitu po slovenských mestách mala celkom sedem zastávok. Prvá sa uskutočnila v Bánovciach nad Bebravou, kde sídli servisná spoločnosť Kovosvitu MAS pre Slovenskú republiku, firma TCP Technology MAS. Odtiaľ sa kamión so strojom presunul na východné Slovensko, kde sa uskutočnilo ďalších šesť zastávok. Firmy, ktoré poskytli pre roadshow zázemie, boli väčšinou zákazníkmi Kovosvitu.

„Akciu hodnotíme veľmi pozitívne. Keď roadshow porovnám napríklad s účasťou Kovosvitu na odbornom veľtrhu, podarilo sa nám uskutočniť podobné množstvo obchodných jednaní pri výrazne nižších nákladoch, a hlavne sme sa dostali bližšie k našim zákazníkom. Preto už plánujeme jej druhý ročník, na ktorý by sme radi prizvali taktiež partnerov z radov nástrojárov, dodávateľov CAD/CAM systémov či napríklad chladiacich kvapalín,“ dopĺňa Jan Hruška.

Program Roadshow MCV800 2018

7. 9. 9:00
Snina
Galvanizovňa; Snina Strojárska 20, 067 81

Strojárenský podnik Kovosvit MAS historicky vníma Slovensko ako domáci trh. Okrem servisnej spoločnosti sa o zákazníkov starajú taktiež obchodníci, ktorí sú zamestnancami Kovosvitu. V tomto roku sa firma viac zamerala na región východného Slovenska, kde posilnila obchodný tím. Cieľom Kovosvitu je dosiahnuť v ďalších rokoch na Slovensku obrat vo výške 4 milióny eur, čo zodpovedá zhruba 20% podielu na tomto segmente trhu.

Vianoce spájame s pomocou druhým. Ľudia na Slovensku však radi pomáhajú počas celého roka Pivo šetrné k planéte

Z kategórie Slovensko