15. júla 2015 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Prví klienti VšZP dostanú ročné zúčtovanie už budúci týždeň

BRATISLAVA 15. júla – Prvých 60 000 zásielok s výsledkami ročného zúčtovania zdravotného poistenia môžu klienti Všeobecnej zdravotnej poisťovne očakávať už na budúci týždeň. VšZP totiž promptne spracovala výsledky ročných zúčtovaní z údajov, ktoré poskytla Finančná správa a momentálne tieto výsledky kompletizuje.

VšZP, v zmysle zákona, vykoná RZ za rok 2014 viac ako 363 tisíc poistencom. Medzi prvými, ktorí dostanú výsledok RZ sú fyzické osoby a následne začne VšZP zasielať výsledky RZ zamestnávateľom. Podľa predbežných informácií VšZP eviduje preplatky v sume 10,5 mil.  a nedoplatky v sume 25,2 mil. . Ide však len o predbežné čísla, komplexné údaje budú známe až po spracovaní všetkých ročných zúčtovaní.

ax

Odporúčané články

Doba kešu končí, pohoďáci platili kartou takmer 5-krát častejšie ako vyberali z bankomatu Fingo Akadémia zlepšuje kvalitu finančných sprostredkovateľov

Z kategórie Zdravie