87610_fashion live film festival 1 676x322.jpg
20. apríla 2018 PR správyKultúraFilm a TV od PRservis.skSITA Diskusia()

Premiéra prvého Fashion LIVE! Film Festivalu odštartovala v kinosálach maratón toho najlepšieho zo sveta módy

BRATISLAVA 20. apríla 2018 – Fashion LIVE! Film Festival odštartoval VIP premiérou 18. 4. 2018 a pokračuje bohatým programom od štvrtka 19. 4 až do soboty 21. 4. 2018 v priestoroch. Cinema City v nákupnom centre Aupark v Bratislave. Celkovo divákom predstaví až 35 filmov a krátkych videí, ktoré predvedú módu aj ako súčasť umenia. Ide o vôbec prvý filmový festival venovaný móde, ktorý prináša najväčšie módne podujatie Fashion LIVE! spoločne s nákupným centrom AUPARK.

Fashion LIVE! Film Festival slávnostne otvoril 18. 4. 2018 film The Gospel According to André, ktorý zachytáva život svetoznámeho editora a štylistu Andrého Leona Talleya. Spolu s ním sa vo filme objavila aj Anna Wintourová, Whoopi Goldbergová, Tom Ford či Karl Lagerfeld. Chlapec, ktorého vychovávala jeho babička, už od detstva rád čítal a vyrastal s časopisom Vogue v ruke. Verejnosť zaujal svojou neomylnou schopnosťou odhaliť talent a potenciál u dovtedy neznámych dizajnérov.

Milovníci módy sa počas festivalu môžu tešiť na novinky, biografické filmy o dizajnéroch alebo zaujímavé dokumenty z prostredia módneho odvetvia. Program festivalu je pestrý v každom smere, aby čo najbližšie priblížil divákom tvorbu dizajnérov, prípravy módnych kolekcií a prehliadky na mólach. Zároveň im dá možnosť vychutnať si umeleckú stránku módneho priemyslu, ktorá zohráva vo fashion premietaniach významnú úlohu.

„Sme veľmi radi, že do programu festivalu sa nám podarilo získať úplné novinky, ktoré doposiaľ neboli zaradené do distribúcie slovenských kín. Program sme zámerne rozdelili do niekoľkých sekcií, ktoré sa dotýkajú rôznych tém v oblasti módy. Zaujímavá bude aj samostatná sekcia krátkych slovenských a českých filmov, ktorá by mala byť zároveň aj impulzom pre ďalšiu filmovú tvorbu zameranú na fashion,“ vysvetľuje manažérka projektu Fashion LIVE! Zora Husarčíková.

Fashion LIVE! Film Festival ponúkne publiku až štyri bohaté sekcie pre priblíženie rôznych smerov z módneho sveta.

1) FASHION IKONY

Časť programu sa na festivale zameriava na filmy o svetoznámych dizajnéroch a osobnostiach z oblasti módy. Na filmových plátnach budú mať diváci možnosť vidieť filmy ako House of Z, We Margiela, Iris, The Gospel According to Andre, HouseVivienne Westwood: Do It Yourself!.

2) SUSTAINABLE FASHION

Zaujímavosti a novinky z oblasti udržateľnej módy a recyklácie ponúka festival vo filmoch ako Slowing Down Fast Fashion alebo Out of Fashion.

3) SLOVENSKÉ A ČESKÉ FASHION FILMY

Diváci sa stretnú aj s lokálnymi dizajnérmi, pričom Fashion LIVE! Film Festival predstaví aj nové talenty mladej generácie. Chýbať nebude ani filmový portrét Jakuba Jahna.

4) SELEKCIA Z FILMOVÉHO FESTIVALU FASHION CLASH

To najlepšie z holandského filmového festivalu Fashionclash, ponúkne selekcia plná rôznorodých a pestrých módnych videí od mladých zahraničných dizajnérov.

OPENCALL: Fashion LIVE! video-dokument

Veľké lákadlo si podujatie Fashion LIVE! pripravilo aj pre talentovaných mladých filmárov. Práve pre nich sa po prvýkrát spúšťa súťaž na natočenie video-dokumentu z aktuálneho ročníka Fashion LIVE! 2018. Vyhlasujeme týmto Opencall, ktorý je spustený pre nadšených uchádzačov až do 31. 5. 2018. V priebehu tohto času je priestor pre filmárov aby zasielali návrhy svojich treatmentov na dokument na konkrétny mail info@flff.sk. Pre kreatívnu realizáciu dokumentu je vyčlenená čiastka v hodnote až 2000€. Premiéru zažije dokument na budúcom ročníku Fashion LIVE! filmového festivalu 2019. Už teraz sa nevieme dočkať mladých talentov a ich nápadov!

PROGRAM FASHION LIVE! FILM FESTIVALU:

Štvrtok 19.4.2018

18:30Czech & Slovak selection (2015-18)
19:30 The Gospel According to André (2017)
20:30 Iris (2014)
21:30Girl Model (2011)

Piatok 20.4.2018

18:40Fashionclash Festival selection (2017)
19:30 We Margiela (2017)
20:00Alex James: Slowing down Fast Fashion (2016)

Sobota 21.4.2018

17:00 Viviene Westwood: Do it Yourself! (2011)