3. októbra 2022 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Predajne COOP Jednota dopĺňajú na vidieku služby peňažných inšitúcií

3.10.2022 – Najväčšia slovenská maloobchodná sieť COOP Jednota poskytuje svojim zákazníkom možnosť s nákupom uhradiť i poštové poukážky, šeky, bankové zloženky a pri platení platobnou kartou i výber hotovosti. Zákazníci tieto možnosti vyhľadávajú, obzvlášť na vidieku a v situácii, kedy banky pôsobiace na slovenskom trhu redukujú služby zákazníkom na pobočkách i počet bankomatov.

COOP CashBack je služba, ktorá držiteľovi platobnej karty umožňuje pri platbe kartou v obchode okrem samotnej platby vybrať aj hotovosť a to na miestach označených logom COOP CashBack. Výhodou je, že zákazník všetko vybaví na jednom mieste. Zaplatí tovar a zároveň si vyberie potrebnú hotovosť. Služba COOP CashBack je pre zákazníkov bezpečná, výber hotovosti je overený PIN kódom alebo podpisom. Zákazník v neposlednom rade ocení úsporu času, rýchlosť a pohodlnosť výberu. Nemusí nikam chodiť ani cestovať do najbližšieho mesta, kde by využil služby banky. „Našim dlhodobým cieľom je neustále posilňovanie konkurenčnej výhody, ktorou je blízkosť k zákazníkom. Služby COOP kasa a COOP CashBack predstavujú jedinečnú možnosť uľahčiť obyvateľom odľahlých obcí život. Extra službami zabezpečujeme pre našich zákazníkov na maloobchodných prevádzkach pohodlie, v rámci ktorého môžu s nákupom vybaviť aj ďalšie povinnosti,” vysvetľuje Ján Bilinský, predseda predstavenstva, COOP Jednota Slovensko. Výhodou systému COOP Jednota je, že disponuje prevádzkami po celom Slovensku aj v malých obciach.

Podmienky služby COOP CashBack

Podmienkou poskytnutia služby COOP CashBack je, že vydavateľ platobnej karty túto službu umožňuje. Platba za tovar musí byť v hodnote minimálne 5 €. Maximálna výška vyberanej sumy cez službu COOP CashBack je 50 € na jednu transakciu a započítava sa do denného limitu pre výber hotovosti. „V roku 2021 využilo extra službu COOP CashBack viac ako 250 000 našich zákazníkov. Za prvý polrok 2022 ich bolo približne 130 000,” uvádza Michal Švrček, riaditeľ sekcie IT a služieb, COOP Jednota Slovensko. Do systému COOP CashBack sa zapojili viaceré slovenské banky.

Obľúbená COOP kasa

Služba COOP kasa je moderná služba, ktorá umožňuje zákazníkom platiť faktúry (poukazy, šeky, poštové poukážky, bankové zloženky) vydávané spoločnosťami, ktoré na základe nich prijímajú platby za svoje služby zákazníkom. Proces platenia faktúr prostredníctvom služby COOP kasa je založený na zosnímaní čiarového kódu, ktorý je vytlačený na faktúre a je až po pripísanie prostriedkov na platobný účet vydavateľa faktúry garantovaný bankou. Potvrdenka z POS terminálu spolu s blokom z registračnej pokladne slúžia ako doklad o úhrade faktúry. Faktúru je možné predložiť na úhradu ako súčasť bežného nákupu a uhradiť v hotovosti alebo platobnou kartou. Zákazník tak vybaví každodenné nákupy aj starostlivosť o domácnosť na jednom mieste. Výhodou sú tiež otváracie hodiny predajní COOP Jednota. Medzi najčastejšie platby faktúr patria transakcie u dodávateľov elektriny, vody či poisťovní. V roku 2021 využilo službu COOP kasa 870 000 zákazníkov.

Faktúry s QR kódom aj dobitie kreditu

COOP Jednota koncom roka 2020 rozšírila doplnkové služby aj o možnosť uhradiť akúkoľvek faktúru obsahujúcu Pay By Square kód – tzv. QR kód. Tento nový typ kódu sa za posledné obdobie stal štandardom takmer na všetkých faktúrach. Systém COOP Jednota sleduje trendy na trhu a týmto krokom vyšla opäť v ústrety svojim zákazníkom. „Moderné technológie sú nezastaviteľné a keďže chceme držať krok s konkurenciou, rozširujeme aktuálne možnosti. Počet zákazníkov, ktorý túto novú doplnkovú službu využíva, každý mesiac stúpa. V roku 2021 bolo týmto spôsobom uhradených viac ako 18 000 faktúr,” dopĺňa M. Švrček. Ďalšou výhodou, ktorá je dostupná na všetkých prevádzkach systému COOP Jednota, je i možnosť dobíjania kreditu cez platobný terminál. Službu podporujú všetci slovenskí mobilní operátori.

Profil spoločnosti:

COOP Jednota je najväčšia maloobchodná sieť na Slovensku s najvyšším podielom predaja slovenských výrobkov, vo výške 70 %. V roku 2019 oslávila 150 rokov od založenia prvého spotrebného družstva na Slovensku a 20 rokov od založenia vlastnej značky. Každý výrobok s logom COOP Jednota prechádza pravidelnou kontrolou v akreditovaných laboratóriách s dôrazom na garanciu kvality. Skupina COOP Jednota patrí k významným zamestnávateľom Slovenska. Poskytuje prácu viac než 14 tisíc zamestnancom v 9 logistických centrách a 30 regionálnych spotrebných družstvách. Z nich 25 vykonáva maloobchodnú činnosť prostredníctvom takmer 2 100 predajných miest na celom území Slovenska. Skupina COOP Jednota presadzuje environmentálnu politiku a v zmysle princípov spoločenskej zodpovednosti prostredníctvom Nadácie COOP Jednota podporuje najmä zdravotníctvo a lokálne komunity.

Informačný servis

Martin Pyco Rausch navaril famóznu knihu. Treba si variť Žilinská nemocnica zakúpila nový prístroj vďaka Nadácii COOP Jednota

Témy

Z kategórie Slovensko