93338_new project 2 676x444.jpg
16. júla 2020 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Poistenci Unionu budú mať testovanie na koronavírus lacnejšie

16.7.2020 – Či už potrebujete test na Covid-19 kvôli prechodu hraníc alebo sa ním musíte preukázať u svojho zamestnávateľa, ako poistenci Unionu zaň zaplatíte menej. „Kto si chce dať vyhotoviť PCR-test na vlastnú žiadosť, dostane zľavu z poplatku hneď v niekoľkých zmluvných laboratóriách,“ informuje Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa Unionu.

Ide o tieto zariadenia:

Cytopathos, s.r.o.
Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, a. s.

V oboch týchto zariadeniach je bežná cena pre samoplatcu 70 eur; pre samoplatcu z Unionu je to 48 eur. Zľava bude poskytnutá po preukázaní sa preukazom poistenca.

Alpha Medical, s.r.o. – Bežná cena testu je 54 eur. Cena pre samoplatcu z Unionu je 48 eur.

„Union ZP ako prvá zazmluvnila RT-PCR testy na ochorenie SARS-COV-2 teda tzv. COVID-19.  Tieto testy majú naši poistenci zadarmo v zmluvných laboratóriách, ak im ich indikuje ich ošetrujúci lekár,“ hovorí Dupaľová Ksenzsighová. Upozorňuje, že poisťovňa má zazmluvnenú najširšiu sieť laboratórií, v ktorých tieto testy hradí: „V tomto teste sme ako poisťovňa lídri. Jednak z pohľadu počtu laboratórií, kde majú naši indikovaní poistenci daný test zadarmo a tiež z pohľadu počtu laboratórií, kde naši poistenci-samoplatci majú zľavy na daný test,“ uzatvára.

Informačný servis

Máte doma chorľavé dieťa? Union prepláca doplatky za lieky do 18 rokov neobmedzene Lákajú vás benefity poisťovní? Pri zmene si dobre všímajte podmienky na ich získanie

Z kategórie Slovensko

Zavrieť