95384_hartmann flags sk 676x474.jpg
16. apríla 2021 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Personálne zmeny v manažmente skupiny Hartmann

16.4.2021 – Skupina HARTMANN oznámila zmeny vo svojej správnej rade. Členovia predstavenstva Michel Kuehn, zodpovedný za divíziu Inkontinencie, a Dr. Raymund Heinen, zodpovedný za divíziu Procesov, odchádzajú v priebehu roka do dôchodku. 1. apríla 2021 nastúpil do spoločnosti Paul HARTMANN AG Stefan Grote ako nový člen správnej rady so zodpovednosťou za oblasť inkontinencie.

Michel Kuehn úspešne pôsobil v skupine HARTMANN celkovo 28 rokov, od roku 2006 ako člen predstavenstva zodpovedný za oblasť Predaja a v posledných rokoch aj za oblasť Inkontinencie. Súčasne riadil aj spoločnosť HARTMANN vo Francúzsku. Svoje miesto v správnej rade odovzdal 31. marca 2021 a svoju vedúcu pozíciu vo Francúzsku odovzdá 30. júna 2021.

Dr. Raymund Heinen bol posledných šesť rokov zodpovedný za globalizáciu výroby, nákupu, kvality, regulačných záležitostí, IT a správy nehnuteľností, ďalej za niektoré dcérske spoločnosti a modernizáciu kľúčových procesov v spoločnosti. Raymund Heinen uvoľní svoj post 30. septembra 2021.

„Do dôchodku odchádzajú dvaja dlhoroční vedúci predstavitelia skupiny HARTMANN, ktorí významne formovali spoločnosť v oblastiach svojho pôsobenia a úspešne prispeli k jej ďalšiemu smerovaniu a rozvoju. Za celú skupinu HARTMANN im želáme veľa šťastia, a hlavne pevné zdravie do ďalšieho života, ktorý majú pred sebou,“ uviedol Fritz-Juergen Heckmann, predseda dozornej rady skupiny HARTMANN.

Stefan Grote novým členom správnej rady

Stefan Grote prevzal riadenie divízie Inkontinencie 1. apríla 2021. Bol členom skupiny Management Constantia Flexibles, jedného z popredných svetových výrobcov flexibilných obalov pre potravinársky a farmaceutický priemysel. Prináša rozsiahle skúsenosti z odvetvia spotrebného tovaru, riadenia značiek, výroby a implementácia transformačných programov.

„S príchodom Stefana Groteho získava skupina HARTMANN veľmi skúseného člena správnej rady, ktorý pozná B2B i B2C biznis vo všetkých aspektoch a preukázal svoje manažérske schopnosti v najrôznejších oblastiach zodpovednosti,“ hovorí Heckmann. „Svojimi skúsenosťami pomôže zabezpečiť, aby bol transformačný program skupiny HARTMANN aj naďalej úspešne implementovaný. Veľmi sa tešíme na spoluprácu s ním.“

Skupina HARTMANN tak znižuje počet členov správnej rady z piatich na štyroch členov. Okrem Stefana Groteho budú členmi správnej rady Britta Fünfstück, generálna riaditeľka, Stefan Mueller, finančný riaditeľ, a Francois Georgelin so zodpovednosťou za divíziu Ošetrovania rán.

Skupina HARTMANN

Skupina HARTMANN je jedným z popredných výrobcov a dodávateľov zdravotníckych a hygienických výrobkov v troch kľúčových oblastiach, ktorými sú Ošetrovanie rán (napr. obväzy na poranenia a rany, podtlaková terapia, bandáže a náplasti), Starostlivosť o inkontinenciu (inkontinenčné nohavičky, vložky, podložky, ako aj výrobky starostlivosti o pokožku pre použitie v prípade inkontinencie) a Prevencia infekcií (napr. jednorazové operačné sety a rúška, chirurgické odevy, nástroje na jedno použitie a dezinfekčné prostriedky). Jej produktové portfólio zahŕňa okrem iného napr. aj výrobky kompresívnej terapie, prvej pomoci, stomické pomôcky a kozmetiku. Skupina HARTMANN okrem samotných produktov ponúka aj inovatívne riešenia a služby pre odborné cieľové skupiny v zdravotníckom sektore. Skupina HARTMANN má svoju centrálu v nemeckom Heidenheime a Európa je jej kľúčovým trhom.

Informačný servis

Philip Morris na Slovensku povedie Petr Šedivec. Cieľom personálnych zmien je ďalší rozvoj segmentu produktov so zníženým rizikom FIIT STU prináša inovatívne spôsoby vývoja softvérových systémov

Z kategórie Slovensko