11. februára 2014 PR správyPotraviny od PRservis.skSITA Diskusia()

Percentuálny podiel slovenských potravín v Kauflande

BRATISLAVA 11. februára – Spoločnosť Kaufland Slovenská republika v.o.s. odovzdala Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) v zmysle platných predpisov polročný výkaz o percentuálnom podiele predaja vybratých potravín podľa krajín pôvodu s údajmi za 2. polrok 2013.

Údaje budú podľa pokynov MPRV SR opäť zverejnené zoznamom prevádzkovateľov podľa výšky %-tuálneho podielu obratu z predaja potravín pôvodom zo Slovenskej republiky, ktoré budú umiestnené na všetkých obchodných prevádzkach Kauflandu.

Podľa nového výkazu možno v sieti Kaufland očakávať vykázanie poklesu podielu slovenských potravín na obrate z predaja z 51,5% v 1. polroku 2013 na 50,2% na konci roka 2013. Podľa prepočtov spoločnosti Kaufland bol pokles o 1,3% spôsobený presunom výroby jedlých olejov vyrábaných pod značkou Palma a alkoholických nápojov pod značkou Imperator do zahraničia, čím už nemožno tieto výrobky považovať za slovenské.

Keďže sa jedná o výrobky s významnými podielmi vo svojich sortimentoch, došlo aj k ovplyvneniu celkového podielu slovenských výrobkov na obrate z predaja v maloobchodnej sieti Kaufland.

Spoločnosť Kaufland Slovenská republika v.o.s. bude aj naďalej vyvíjať maximálne úsilie na postupné zvyšovanie ponuky potravín vyrobených na Slovensku v zmysle Iniciatívy Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR a Potravinárskej komory Slovenska na podporu ekonomiky Slovenska.

ax

Z kategórie Potraviny