2. apríla 2014 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

PAS: PAS víta zvolenie Andreja Kisku za nového prezidenta SR

BRATISLAVA 2. apríla –

PAS verí, že nový prezident prispeje k zlepšeniu podmienok na podnikanie na Slovensku
Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS) víta zvolenie Andreja Kisku za nového prezidenta Slovenskej republiky. Očakáva od neho, že v novej funkcii sa zasadí o zlepšenie podnikateľského prostredia na Slovensku.
Z doterajšieho pôsobenia A. Kisku je zrejmé, že má dostatočné osobné skúsenosti s podnikaním, čo vyjadril aj v postoji k prezidentskému Wish listu, ktorý v marci predložila PAS všetkým prezidentským kandidátom. PAS v nich vyzvala oslovených, aby sa vyjadrili k opatreniam, ktorými môže budúci prezident prispieť v medziach svojich kompetencií k zlepšovaniu podnikateľského prostredia a tým podporiť hospodársky rast, tvorbu pracovných miest a zvyšovanie životnej úrovne na Slovensku. A. Kiska vyšiel z prieskumu z odpovedajúcich kandidátov víťazne a z celkových možných 15 bodov získal 14.
A. Kiska pripísal v prieskume najväčšiu dôležitosť zlepšeniu funkčnosti súdnictva, uplatňovaniu rovnosti pred zákonom, čo môže dosiahnuť najmä presadzovaním takých sudcov Ústavného súdu SR a Najvyššieho súdu SR, ktorí majú vysoký morálny profil a predpoklady zvýšiť vymožiteľnosť práva. Podobne rozhodne sa postavil k pravidelnému vyjadrovaniu postojov k verejným veciam, etickým a spoločenským problémom, prípadom zlyhania politikov a úradníkov verejnej správy a k plytvaniu verejných prostriedkov.
PAS verí, že nový prezident Slovenskej republiky v spolupráci s Národnou radou SR a vládou SR naplní svoje prísľuby a v rámci stanovených kompetencií prispeje k zlepšeniu podnikateľského prostredia, vytváraniu nových pracovných miest a rastu životnej úrovne občanov Slovenskej republiky.
Róbert Kičina, výkonný riaditeľ PAS

jb;dn

Nová definícia efektívnosti: Spoločnosť Jungheinrich predstavuje nový model ETV 2i Reťazec prenikol do virtuálneho sveta, v počítačovej hre Kaufland World prináša zábavu aj návod na zdravý jedálniček

Z kategórie Ostatné