9. júla 2013 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Otvorenie prvého „zeleného“ Vita baru v Devínskej

BRATISLAVA 9. júla – Cez víkend otvorili pri cyklistickom a pešom moste do Rakúska v Devínskej Novej Vsi, Vita bar Sandberg, ktorý ako prvý na Slovensku pripravuje „zelené smoothies“ podľa receptov známej propagátorky listovej zelene a surovej stravy – Viktorie Boutenko

Milovníci zdravia a zdravej výživy sa majú na čo tešiť. V Devínskej Novej Vsi otvorili nadšenci zdravia v areáli ľanovej dráhy Tarzánia nový Vita bar Sandberg v ktorom sa okrem čerstvých štiav podávajú aj „zelené smoothies“ pripravované podľa receptov renomovanej propagátorky zelenej listovej stravy, Američanky ruského pôvodu Viktorie Boutenko.

„Pozitívna odozva ľudí na naše zelené smoohies nás prekvapila, najmä to že si ich kupovali nielen Rakúšania a cudzinci, kde zelená vlna už beží rok, dva, ale aj našinci, pre ktorých je zelený nápoj krémovej konzistencie, zmixovaný vo vysokovýkonnom mixéri z listovej zeleniny s pridaním vody a ovocia, novinkou. Najväčšej obľube sa tešil nápoj s názvom Detox“, s úsmevom hovorí Andrej Maťko, vydavateľ knihy Zelená pre život.

Podľa názoru mnohých dietológov, chýba v našej strave čerstvá zeleň s vysokým obsahom chlorofylu, liečivej a vysoko zásaditej látky. Mnohý majú problém zjesť čo len kúsok šalátu z oblohy hlavného jedla. Ale aj „uvedomelí“ ľudia, ktorí sa snažia jesť viacej šalátov, často nevedia, že aktívne látky zo šalátu získame iba vtedy, ak mechanicky narušíme bunečný obal, tak ako to robia bylinožravce, ktoré zeleň rozžujú „na kašu“. My sme ale už zabudli prežúvať a tak cenné živiny zo šalátu prejdú našim organizmom bez väčšieho osohu. Tu nám prichádza na pomoc výkonný mixér s vysokými otáčkami, ktorý zeleň rozmixuje za jedinú minútu.

Pre mnohých je jedenie listovej zeleniny len nutným zlom. Zelené smoothie je rýchly a jednoduchý spôsob, ako ju dostať do tela vo veľkom množstve a v ideálnej a chutnej forme. Takpovediac „bezbolestne“. Listová zelenina môže byť aj pre nás tou najdôležitejšou potravou. Práve ona vyhovuje všetkým nutričným potrebám človeka a zo všetkých potravinových skupín obsahuje najviac cenných živín. Sila zeleného smoothie spočíva v spustení prirodzených mechanizmov očistenia sa od cholesterolu, tuku a toxínov a vo zvýšení zásaditosti nášho, zlou životosprávou prekysleného a tým zápaly a choroby podporujúceho, tela .

„Vyskúšajte ho ako doplnok vašej bežnej stravy a efekt nenechá na seba dlho čakať – nárast energie a vitality, pozitívna zmena metabolizmu a vyprázdňovania, prirodzená chuť na zdravšie potraviny, lepšia nálada, jasná myseľ a úbytok na váhe ak máte nejaké to kilo navyše. Živá zelená strava = zdravý človek plný životnej energie“ dodáva Andrej Maťko, ktorý logisticky podporil projekt prvého Vita baru v Devínskej Novej Vsi.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov Turistickú sezónu v Holíči zaháji historický sprievod a módna prehliadka

Z kategórie PR správy