94024_new project 15 676x444.jpg
23. októbra 2020 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Osem ocenení pre hurbanovský pivovar z degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka

23.10.2020 – V poradí  14. ročník degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka 2020 vyvrcholil v stredu, tento rok netradične, online vyhlásením výsledkov. Vlajková loď z Hurbanova, značka Zlatý Bažant, získala spolu päť ocenení, pričom bodovala aj medzi radlermi. Ocenené boli aj ďalšie pivá z portfólia spoločnosti HEINEKEN Slovensko – Martiner, Corgoň a Kelt. Hurbanovský pivovar si tak spolu odniesol osem pivných koruniek: tri zlaté, jednu striebornú a štyri bronzové.

Do anonymnej degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka 2020 sa prihlásilo spolu 27 slovenských pivovarov s nomináciou 107 pív. V tejto silnej konkurencii zabodoval hurbanovský pivovar hneď vo viacerých kategóriách.

V kategórii svetlá filtrovaná desiatka dominovalo pivo Zlatý Bažant 10%, ktoré získalo zlatú korunku. V rovnakej kategórii sa na treťom mieste so ziskom bronzovej korunky umiestnilo pivo Kelt 10%. V najprestížnejšej, a pre pivárov referenčnej, kategórii dvanásťstupňových pív sa na druhom mieste umiestnil Zlatý Bažant 12% a bronz získal Martiner 12%. Zlato v kategórii tmavých a polotmavých filtrovaných pív získal Zlatý Bažant Tmavé a bronz Corgoň Maurus. Zlatý Bažant Citrón dominoval v kategórii alkoholických radlerov. V kategórii nealkoholických pív získal bronzovú pivnú korunku nový Zlatý Bažant 0,0% Extra Horké.

Odovzdávanie ocenení sa tento rok v dôsledku pretrvávajúcej pandémie konalo netradične v online prostredí a tak ocenenia symbolicky prevzala skupina kolegýň a kolegov z hurbanovského pivovaru. „V aktuálnom, nielen pre pivárov, náročnom roku je pre nás zisk pivných koruniek ešte cennejší. Variť pivo je náročnejšie ako kedykoľvek predtým. Preto sa teším, že si naše pivá opäť získali priazeň pivných profesionálov. Rád by som touto cestou poďakoval predovšetkým mojim kolegyniam a kolegom za ich skvelú prácu a tieto ocenenia venoval práve im. Zároveň chcem poďakovať všetkým, komu naše pivo chutí. Robíme našu prácu radi a je to vidieť,“ uviedol Rene Kruijt, generálny riaditeľ HEINKEN Slovensko.

O súťaži

Súťaž Slovenská pivná korunka organizuje Slovenské združenie výrobcov piva a sladu od roku 2006, pričom od roku 2010 sa do súťaže zapájajú aj remeselné pivovary. Súťaž prebieha formou anonymnej degustácie, vďaka čomu je zachovaná objektivita a nezávislosť. Členovia degustačných komisií sú nominovaní všetkými zúčastnenými pivovarmi. Slovenská pivná korunka sa každoročne organizuje pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Informačný servis

Ako prať efektívnejšie a ekologickejšie? Skúste tieto triky Riaditeľ GLN Norbert Kyndl: Tomášička je výnimočná už 60 rokov, a to vďaka každému tomášičkárovi

Z kategórie Slovensko