5. novembra 2016 Nezaradené od PRservis.skSITA Diskusia()

ORAVA: Na obnovu Centra mládeže v Ústí darovali ľudia už 40-tisíc eur

TRSTENÁ 5. novembra (SITA) – Na obnovu požiarom zničeného Oravského centra mládeže v Ústí nad Priehradou v Trstenej už ľudia darovali 40-tisíc eur. „Pre ľudí ochotných pomôcť sme urobili výzvu na darovanie financií prostredníctvom portálu darujme.sk. Ľudia sa už od prvých chvíľ po požiari ozývali, že sú ochotní a pripravení pomôcť, či už materiálne, svojou prácou alebo finančne. A sú to ľudia z celého Slovenska, dokonca aj spoza hraníc Slovenska,“ povedal pre agentúru SITA Branislav Kožuch, predseda Inštitútu na podporu a rozvoj mládeže, ktorý prevádzkuje centrum.
Aktivity centra sú podľa jeho slov pozastavené až do času, kým centrum nebude opäť plne funkčné. „Veríme, že to bude čím skôr, naše optimálne riešenie je jún 2017. Zároveň sa však snažíme v tieto dni nájsť alternatívne priestory, aby sme naše programy mohli realizovať ďalej. Pre rekonštrukciu potrebujeme vybaviť všetky potrebné dokumenty a potvrdenia. A samozrejme, že to bude závisieť aj od počasia,“ dodal
Požiar v centre vypukol 24. októbra v skorých ranných hodinách. V jeho priestoroch sa nachádzali štyria ľudia, no nikto sa nezranil. Hasenie požiaru trvalo hasičom takmer tri hodiny. Ako požiar vznikol ešte stále zisťujú, škody vyčíslili približne na 130-tisíc eur.
Oravské centrum pre mládež je pastoračným centrom v Ústí nad Priehradou v Trstenej. Venuje sa najmä mládeži, vytvára priestor pre službu dobrovoľníkov, zabezpečuje programy na osobnostný rozvoj a duchovnú formáciu a je aj vyhľadávaným rekreačným centrom.

jm;mt

Kozmetická spoločnosť AVON zaznamenala počas pandémie COVID-19 nárast nových registrácií Českí turisti môžu na Slovensku míňať viac. Vďaka korune

Z kategórie Nezaradené