93415_mat02802 1 676x452.jpg
3. augusta 2020 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Objavte Poloniny

3.8.2020 – Názov podujatia:  Objavte POLONINY
Dátum konania: 21. – 23. august 2020, okres Snina, Uličská dolina

Sme občianske združenie Take naše. Vymýšľame a realizujeme nápady v oblasti cestovného ruchu a regionálneho rozvoja na Východnom Slovensku.

Radi by sme Vám predstavili projekt Objavte POLONINY, ktorý sme vymysleli počas obdobia  celonárodného pokoja.

Objavte POLONINY je zážitkový víkend, ktorého cieľom je prepojiť návštevníkov regiónu s lokálnou ponukou rôznych typov aktivít. Vypátrali sme a spojili do jedného podujatia rôznych poskytovateľov,  ktorí ponúknu návštevníkom svoje služby, domovy, zručnosti a znalosti regiónu. Mnohí aj po prvýkrát v živote.

Zážitkový víkend je na Slovensku unikátnym konceptom, pretože je to na prvý pohľad festival, avšak jeho atrakcie sú „roztrúsené“ po obciach v celej doline. Návštevníkov takto privedie do všetkých záhybov srdca Národného parku Poloniny. Nemasovo, udržateľne anti-covidovo.

Každý  poskytovateľ  služby  vytvoril  vlastný  „komerčný  zážitok“, za  ktorý  zákazník zaplatí. Týmto  spôsobom  ukážeme  miestnym  ľuďom,  že  podnikať  v cestovnom  ruchu  je možné a že dopyt existuje. V rámci víkendu si zákazníci budú môcť vybrať zo širokej ponuky zážitkov:

Sprevádzané exkurzie do prírody a divočiny
Pozorovanie Slnka, Mesiaca, planét a hviezd
„Šikovné ruky celé od múky“
Remeslá na dotyk
Cyklo a turistické dlhé dni
Historické udalosti na vlastnej koži
Miestny folklór úplne inak
… a (skoro) všetko v rusínskej jazykovej mutácii

Objavte POLONINY je výbornou príležitosťou ako spoznať tento kút Slovenska. Príďte sa ponoriť do regiónu, dostaňte pod kožu jeho vône, chute, farby a humor. Všetko v nádhernej prírode, so srdečnými ľuďmi a autenticky po rusnacky!

Tento projekt od prvého dňa realizujeme sami a len z vlastných zdrojov. Máme však výborných partnerov: Národný park Poloniny, Slovenský zväz astronómov a Slovenská astronomická spoločnosť pri SAV, OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš, Múzeum rusínskej kultúry, KOCR Severovýchod Slovenska.

Našim cieľom je, aby návštevníci aj miestni poskytovatelia boli po víkende spokojní. Vtedy budeme  považovať náš pilotný projekt za úspešný, o rok si ho budeme chcieť všetci zopakovať, až sa z neho stane pravidelné podujatie.

Kontakt:

Eva Kocanová, M: +421 944 570 252
E: info@objavtepoloniny.sk
W: www.objavtepoloniny.sk
FB: www.facebook.com/objavtepoloniny
Take naše, o.z., J. Záborského 2319/10A, 082 21 Veľký Šariš, IČO 53096436

Zobraziť fotogalériu k článku:
Film Trollovia: Svetové turné (fotky z filmu)

Informačný servis

Motivujte svoje deti k budúcnosti v agrotechnike na Strednej odbornej škole agrotechnickej v Topoľčanoch Čarovný les a mágia v tretej knihe série Dievča menom Willow

Z kategórie Slovensko