96875_uvodna foto 676x507.jpg
21. októbra 2021 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Nové zabudovateľné chladničky od Miele zabezpečujú dlhšiu čerstvosť potravín vďaka aktívnemu zvlhčovaniu

21.10.2021 – Celosvetovo skončí v odpadkoch nepredstaviteľných 1,3 miliardy ton potravín ročne. Len v Nemecku je to dvanásť miliónov ton a viac ako polovica z toho sa vyhodí zo súkromných domácností. Malo by tomu zabrániť vedomejšie zaobchádzanie s potravinami – súčasne s vysoko účinným systémom čerstvosti v chladničkách. Nová generácia chladničiek K 7000 od Miele – s PerfectFresh Active – ponúka práve tieto vynikajúce skladovacie podmienky. Tieto zariadenia tiež stanovujú nové štandardy z hľadiska jednoduchosti použitia a osvetlenia.

Ovocie a zelenina potrebujú vlhkosť, aby zostali čerstvé a svieže. Pri teplotách od 0 do 3 °C udrží osvedčený systém čerstvosti PerfectFresh Pro od Miele potraviny čerstvé až päťkrát dlhšie, než je možné v klasickej zásuvke na ovocie a zeleninu. Prirodzená vlhkosť potravín je uchovávaná v uzavretom prostredí. A tu vstupuje do hry systém PerfectFresh Active: Obsah zásuvky pravidelne pokrýva citlivo rozprašovaná vodná hmla, ktorá tak dodatočne chráni kvalitu a vitamíny.

Tento systém sa doteraz nachádzal iba v profesionálnych prevádzkach, napríklad v obchodoch s delikatesami. Vlhkosť sa privádza samostatne – pre výnimočnú sviežosť. Každých 90 minút a pri každom otvorení dvierok sa táto rozprašovaná hmla vypustí z vodnej nádržky priamo do zásuvky. Pretože je spotreba vody veľmi nízka, malý, ľahko čistiteľný zásobník na vodu pojme iba 120 ml vody. Keďže k tvorbe nežiadúcich choroboplodných zárodkov pri tak nízkych teplotách nedochádza, nádržku je potrebné doplniť len po dvoch až troch mesiacoch. Veľký úspech: Nová generácia chladničiek K 7000 získala cenu iF Design Award ešte pred uvedením na trh.

Generácia K 7000 stanovuje nové štandardy aj v oblasti jednoduchosti použitia. Skutočným vrcholom nových zabudovateľným spotrebičov je FlexiTray – otočná sklenená polica, ktorá vypĺňa celú úroveň police, ale dá sa otáčať o 180 stupňov, čo je exkluzívna funkcia spoločnosti Miele, ktorá robí z hľadania a premiestňovania nádob alebo pohárov prvok z minulosti. Horné poličky v dvierkach  je možné výškovo presne nastaviť bez toho, aby ste ich museli vyberať. Tak si ľahko nájde svoje miesto v stojane i veľká fľaša džúsu. Používanie dotykových displejov je rovnako intuitívne a ladí s dizajnom a farbami zabudovateľných spotrebičov Miele generácie 7000.

Ďalšou novinkou chladničiek Miele K 7000 je efektívne a atmosférické osvetlenie. LED diódy integrované do sklenených políc, ktoré sa pohybujú takpovediac spolu s policami, zaisťujú v celom interiéri jasné a neoslňujúce svetelné prostredie. Teraz osvetlí interiér chladničky ešte rovnomernejšie jasné a zároveň príjemné svetlo „Ambilight“ (FlexiLight 2.0). Svetelné pásy LED sú umiestnené po celej šírke sklenených políc. Táto funkcia bola vyvinutá špeciálne pre Miele a je preto na trhu jedinečná. Ak je chladnička vybavená výrobníkom ľadu – IceMaker, je tiež štýlovo osvetlený. V závislosti od modelu má dynamické chladenie DynaCool, ktoré zaisťuje rovnomerné chladenie v celom interiéri, tiež svoje vlastné LED osvetlenie. Pri niektorých modeloch je vnútorná zadná stena vyrobená z materiálu s elegantnou a robustnou povrchovou úpravou CleanSteel – ktorá podporuje rovnomerné rozloženie chladu v zariadení.

S výnimkou modelov základnej triedy môžu byť všetky zariadenia prepojené prostredníctvom siete WLAN (WiFiConn@ct). To vám dáva možnosť prijímať servisné správy na váš smartfón alebo tablet, napríklad ak ste omylom nechali otvorené dvierka.

Informačný servis

Kvalifikácia na Prague Champs je otvorená. Vyzvite aj vy na súboj tie najlepšie tímy League of Legends Ochrana klímy sa dá robiť aj zdola, začať treba od seba

Z kategórie Slovensko