97882_sportovec_mesiaca_1200_800_vlhv 676x451.jpg
4. februára 2022 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Niké športovcom mesiaca za január je Petra Vlhová!

4.2.2022 – Anketa Niké športovec mesiaca pozná svojho prvého víťaza v roku 2022. Podľa očakávania si anketu podmanila fenomenálna Petra Vlhová. Jej výnimočnosť potvrdzuje fakt, že najlepšou športovkyňou sa stala už po štvrtýkrát v rade.

Vlhovej úspech v ankete zabezpečili víťazstvá v slalomoch Svetového pohára v Záhrebe a Kranjskej Gore. V Schladmingu bola v rovnakej disciplíne druhá. Tým si aj v predstihu vybojovala malý krištáľový glóbus za celkové prvenstvo v slalome v sezóne 2021/22. Liptáčke sa darilo aj v obrovskom slalome v Kronplatzi, kde obsadila druhú priečku.

Vlhová má navyše vďaka partnerovi ankety stávkovej spoločnosti Niké možnosť vybrať si vychádzajúci talent, ktorý získa grant vo výške 5000 € prostredníctvom Fondu pre budúcnosť športu.

Druhí v ankete Niké športovec mesiaca skončili v januári futsalisti Slovenska, ktorí sa premiérovo predstavili na majstrovstvách Európy. Po prehre s Ruskom 1:7, remíze s Poľskom 2:2 a víťazstve 5:3 nad Ruskom sa senzačne dostali do štvrťfinále šampionátu. Pomyselná bronzová priečka v ankete patrí Viktórii Čerňanskej. Tá sa v monoboboch stala majsterkou sveta do 23 rokov a z juniorského šampionátu si priviezla ešte dva ďalšie cenné kovy.

Anketu Niké športovec mesiaca prináša stávková spoločnosť Niké v spolupráci s RTVS. O víťazovi ankety rozhodujú v hlasovaní športoví novinári.

Informačný servis

Bezstarostné víkendy – vrátime ti 10 € za tvoje nevýherné tikety Nové štipendium prináša na Slovensko príležitosť získať najlepšie vzdelanie v oblasti kybernetickej bezpečnosti

Z kategórie Slovensko