17. februára 2016 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Nie je propolis ako propolis!

Na trhu existuje viacero prípravkov s účinnou látkou propolis. Málokto však vie, že účinnosť prípravkov závisí od biodostupnosti aktívnych zložiek propolisu do krvného obehu. Aby sa dosiahla maximálna biodostupnosť liečivých látok a ich využiteľnosť pre organizmus, je potrebné ich spracovať do vhodnej podoby.

Ktorý propolis je bezpečný?

Surový propolis ako taký nemožno používať, lebo obsahuje hlinu, drevo, slamu, zvyšky hmyzu, vosk a živicu a jeho využiteľnosť v organizme je veľmi malá. Alkoholový výluh obsahuje tiež vosk a živicu, ktoré výrazným spôsobom znižujú rozpustnosť a vstrebávanie aktívnych látok do organizmu. Navyše obe formy propolisu obsahujú potenciálne alergény – peľ a estery kyseliny kávovej.

Z dôvodu výskytu alergických reakcií na propolis talianska spoločnosť Specchiasol disponuje unikátnym patentovaným výrobným procesom, ktorý umožňuje získať čistený a štandardizovaný extrakt propolisu (E.P.I.D.) s výrazne vyšším obsahom účinných látok (polyfenolov), bez vosku a alergizujúcich látok (estery kyseliny kávovej a pele). Navyše neobsahuje ani alkohol, čo umožňuje jeho použitie aj u malých detí a ostatných aktívnych ľudí.

Využitie propolisu E.P.I.D. u detí

inpharm Je známe, že propolis má celý rad protiinfekčných vlastností. Pôsobí proti vírusom, baktériám a plesniam, a zároveň podporuje imunitný systém. Jeho liečivé vlastnosti poznali a využívali aj staroveké národy – Egypťania, Gréci a Rimania na ošetrenie rán, liečbu chrípky a iných infekčných ochorení.

Širšiemu využitiu prípravkov z propolisu bránil výskyt alergických reakcií, ktoré sa vyskytovali približne v 6 % populácie. Toto číslo sa však v posledných časoch zvýšilo hlavne v skupine dospievajúcej mládeže na 13 %. Pri používaní nealergénneho propolisu E.P.I.D., v prípravkoch PREVAPIS JUNIOR PREVAPIS ADULTS. toto riziko nehrozí. Okrem propolisu sa v nich nachádzajú aj výťažky z liečivých rastlín, ktoré pôsobia lokálne na sliznice dýchacích ciest – protizápalovo a hojivo, a tak umocňujú protiinfekčné pôsobenie propolisu, čo sa využíva pri bolestiach hrdla, kašli a posilnení imunity.

Účinná prevencia znižuje chorobnosť

Pozitívny účinok propolisu s výťažkom echinacey potvrdila aj klinická štúdia kde bolo zaradených 430 detí vo veku 1-5 rokov. Výsledky ukázali, že 12-týždňové preventívne podávanie opísanej kombinácie významne znížilo výskyt respiračných infekcií v zimnej sezóne (o 50% oproti placebu), a pokiaľ sa vyskytli, počet dní s chorobou sa znížil (o 59%). Propolisový prípravok znížil aj výskyt zápalov stredného ucha (o 68%) a tiež spotrebu antibiotík (o 50%). Deti liečbu veľmi dobre tolerovali.

Viac informácií a možnosť online nákupu na: www.inpharm.sk.

tk

Značka Ayvens vstúpila už aj na slovenský trh. Stáva sa najväčším hráčom na trhu udržateľnej mobility Digitálna revolúcia v slovenskom zdravotníctve: Duplicitné vyšetrenia môžu byť minulosťou

Z kategórie Zdravie