Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
92396_titulna foto 676x380.jpg
13. februára 2020 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Nestlé vylepšuje receptúry svojich výrobkov, chute zostávajú

13.2.2020 – Výrobky od Nestlé, najväčšieho výrobcu potravín na svete, sú známe a obľúbené aj u nás. Dobrou správou pre spotrebiteľov je, že ako líder na trhu investuje neustále do zlepšovania nutričného zloženia svojich výrobkov. V nových receptúrach znižuje obsah citlivo vnímaných živín, ako napr. cukru, soli, či nasýtených mastných kyselín a snaží sa zvyšovať podiel prospešných živín a prírodných ingrediencií.- Takto Nestlé vylepšuje celý rad obľúbených produktov, od cereálií, či cukroviniek, kakaových nápojov až po instantné jedlá a ďalšie. Súčasne sa však snaží zachovať v maximálnej možnej miere chute daných výrobkov, aby zostali také, na aké sú zákazníci zvyknutí.

Zdravšie raňajky

Aj pri raňajkových cereáliách dochádza k neustálemu vylepšovaniu ich zloženia. Postupne ubúda obsah cukru a soli a zlepšuje sa zloženie použitého tuku. Ústrednou ingredienciou je prospešná celozrnná zložka, ktorej obsah sa zvýšil hlavne v prípade detských cereálií. Tam sa ako tuk používa slnečnicový olej, prírodné farbivá a potraviny s farbiacim účinkom.

Nestlé vyrába aj známe rozpustné kakao GRANKO, ktoré je stále najobľúbenejším a najpredávanejším výrobkom v tomto segmente v Čechách aj na Slovensku. Aj tu došlo k inováciám, keď vznikol variant GRANKO Exclusive s väčším množstvom kakaa a menším množstvom cukru. Výrazný úbytok cukru  bol dosiahnutý aj pri kakaovom mlieku GRANKO. Táto novinka obsahuje o 30% menej cukru oproti priemernému množstvu cukru v ostatných kakaových mliečnych nápojoch na našom trhu. Navyše je obohatená aj o  vápnik, v populácii často nedostačujúci vitamín D a iné minerály podporujúce normálny rast a vývoj kostí detí.

Cukrovinky už bez umelých farbív a s výraznou redukciou cukru

Nestlé už dávnejšie uskutočnilo prechod celého portfólia cukríkov od umelých farbív výlučne k farbivám prírodného pôvodu. Zmena sa týkala celej rady obľúbených cukríkov JOJO, Bonpari, Hašlerky, Lentilky a ďalších. Napríklad, známe cukríky JOJO Medvedíky sa vyrábajú bez umelých sladidiel a aj so zníženým obsahom cukru o 30%, čo bolo dosiahnuté pridaním prospešnej vlákniny.

Sladkosťami zlepšovanie receptúr nekončí

Nestlé má široké portfólio výrobkov, okrem sladkých vyrába aj výrobky z kategórie slaných. Aj tu je snaha meniť receptúry smerom k zdravším. Pre časť kulinárskych výrobkov preto implementoval iniciatívu „Kitchen Cupboard“, čo znamená, že produkty sú vyrábané z ingrediencií, ktoré môžeme bežne nájsť vo svojej kuchyni. Týka sa to napríklad instantných polievok a ďalších produktov vyrábaných pod značkou Maggi. V týchto výrobkoch postupne darí zvyšovať obsah prírodných ingrediencií, ako napríklad cesnak, sušená zelenina a podobne, a naopak, eliminovať umelé farbivá, soľ či konzervanty.

Inzercia

K téme

Nestlé v Prievidzi vyrába viac, vody a energií však spotrebúva menej Nestlé investovalo viac ako 51 miliónov eur do rozšírenia závodu Sfinx. Z moravského Holešova sa stáva cukríková veľmoc

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.