22. mája 2014 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Najtanečnejší ročník ZSE Jazz Night!

BRATISLAVA 22. mája – Päť vynikajúcich a úspešných ročníkov jednodňového jazzového festivalu E.ON Jazz Night pokračuje s pozmeneným názvom. ZSE Jazz Night to 13. júna v design factory zaručene rozbalí! Večer plný kvalitnej hudby, ktorá vás nenechá postávať v kúte a dupkať si do rytmu nohou, ale donúti vás neodísť z parketu od večera až do svitania.

Energiu na nezabudnuteľný štart piatku 13. vám dodá po zahrievacom sete od DJ CODE nemecká kapela Cécile Verny Quartet. Chytľavé groovy rytmy albumu Fear & Faith v podaní jazzovej vokálnej divy francúzsko-afrického pôvodu Cécile Verny s kapelou v sebe spájajú ráznosť, vášeň, no zároveň aj citlivé vyjadrenie speváčkiných pocitov a myšlienok. Skladby, ktoré zaznejú aj na koncerte, vznikali podľa slov vyťaženej kapely, na pódiách, v hotelových izbách a všade medzi tým. Dokonca aj pracovný názov albumu bol „The Hotel Room Sessions“. Nenechajte si tento príjemný zážitok ujsť a príďte si festival užiť od úplného začiatku.

Kormac’s Big Band sú partička jedenástich energiou sršiacich Írov, združených okolo DJ Kormaca, ktorí prinesú radosť a neutíchajúce tanečné rytmy do tmavej júnovej noci. Poctivý Big Band s dychovou sekciou, vokálmi gentlemanov v oblekoch, ale aj s hravými vizuálnymi hrami rozprúdia zábavu v design factory tak ako to už dokázali na festivaloch ako Glastonbury, The Electric Picninc, Body & Soul, The Big Chill, ako na ostrovoch, tak aj po celej Európe.

Kapelu Gabin netreba slovenskému publiku obzvlášť predstavovať. Mali už v Bratislave koncert a radi sa k nám vracajú opäť. Milovníci elektroswingu a nujazzu si prídu na svoje práve na vystúpení talianskej päťčlennej kapely. Členovia kapely Massimo Bottini a Filippo Clary počas svojej kariéry spolupracovali s hudobníkmi ako Dee Dee Bridgewater či Chris Cornell. Ich hudbu ale spozná aj filmový fanúšik napríklad vo Fantastickej štvorke či v seriáli Sex and the city. Chystajte sa teda na skutočne dlhú noc plnú hudby, ktorá vás nabije.

Po koncertoch čakajte až do rána after-party, ktorú naštartuje DJ Kormac. Nedávno dokončil nový album, preto sa môžeme tešiť na čerstvý audio-vizuálny zážitok. Pred svitaním sa do hrania pustí opäť nuspiritový DJ Code. Na záver privítame východ slnka s horúcou kávou a croissantom.

* Vstupenky na podujatie sú v predaji na Predpredaj.sk – prvých 100 ks v cene 15 EUR.

19.00 Warm up
DJ CODE
20.00 Koncerty
Cécile Verny Quartet (DE)