94068_gettyimages 1215247475 676x451.jpg
27. októbra 2020 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Na Národnom futbalovom štadióne budú štyri odberové miesta pre testovanie COVID-19

27.10.2020 – Polícia, vojaci a zdravotnícky odborníci včera odsúhlasili umiestnenie zatiaľ štyroch odberových miest pre plošné testovanie COVID-19 na Národnom futbalovom štadióne. O možnosť realizovať plošné testovanie aj na Národnom futbalovom štadióne požiadala investora štadióna NFŠ, a.s. mestská časť Bratislava Nové Mesto.

„Mestská časť Bratislava Nové Mesto nás požiadala o túto možnosť bezprostredne potom, ako sme minulý týždeň avizovali ponuku poskytnúť štátu v prípade potreby na Národnom futbalovom štadióne priestory pre umiestnenie minimálne 72 lôžok pre pacientov s diagnózou COVID-19“, povedal predseda predstavenstva NFŠ, a.s. Pavel Komorník a dodal, že pracovníci NFŠ, a.s. medzitým identifikovali aj ďalšie vhodné priestory pre prípadné umiestnenie núdzovej nemocnice.

„Zatiaľ nemáme odozvu, ale, vzhľadom na medializované informácie o nutnosti premeny lôžok z iných oddelení na lôžka pre pacientov s COVID-19 dokonca už aj v Bratislave, sme zistili možnosti potrebnej dezinfekcie vytipovaných priestorov,  rýchleho nákupu (do týždňa) stoviek nemocničných postelí a zabezpečenie kyslíka pre pacientov s COVID-19, povedal k tomu Pavel Komorník podľa ktorého by sa na Národnom futbalovom štadióne dalo zrejme umiestniť až 300 lôžok pre pacientov s COVID-19.

Informačný servis

Nezisková organizácia Ronald McDonald House Charities, n.o., venovala ventilačný prístroj detskej nemocnici na Kramároch Na Národnom futbalovom štadióne môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

Z kategórie Slovensko