11. septembra 2013 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Modré z neba: Zničený život mladého Šimona po zbabranej operácii

Bratislava 11. septembra – Aj v stredu 11. septembra 2013 o 20:30 bude na obrazovkách televízie Markíza vyhradený čas na plnenie túžob v mimoriadne obľúbenej rodinnej relácii Modré z neba. Vilo Rozboril so svojím tímom pomôže v neľahkom osude ďalším trom slovenským rodinám.
Druhé septembrové vydanie relácie Modré z neba otvorí príbeh o obrovskom utrpení rodiny Buchovcov. Po bežnej operácii nosnej prepážky upadol ich syn Šimon v roku 2007 do bdelej kómy. Nitrianska nemocnica chybu nepriznala a rodine sa dodnes nik neospravedlnil. Prvostupňový súd uznal, že rodina Šimona je v práve, médiami už prebehli vysoké čísla o odškodnom – rekordných 600-tisíc eur. Už však nespomínali, že Buchovci stále nedostali ani cent, pretože nemocnica sa odvoláva. Je bolestivé starať sa o nevládneho syna, ktorý krásne kreslil, chcel študovať právo… a je doslova urážajúce počúvať obhajoby nemocničných právnikov. Hyenizmus nepozná hraníc…
Pätnásťročná Lucia a dvanásťročný Adrián nemali šťastie na rodičov. Sú oficiálne zverení do opatery babky Evy. Ich matka bola alkoholička, ktorá sa na nich vykašľala, keď mal Adrián sedem mesiacov a Lucka tri roky. Ostali s otcom, ktorý tiež postupne prepadol alkoholu a dnes už sa za deťmi ani neobzrie. Boli sirotami žijúcich rodičov. Pred detským domovom ich zachránila babka Eva. Žijú skromne, ale v láske. V lete sa dozvedeli, že ich biologická matka zomrela. Adriána to zobralo, nepoznal ju, no veril, že raz sa s ňou stretne… V Modrom z neba sa stretli s veľkým človekom. S Denisou, ktorá sa starala o prababku Rozáliu a má v opatere jej pravnuka Viktora. Denisa po smrti prababky totiž vracia pomoc z Modrého z neba. Posúva ju pre babku Evu s Luciou a Adriánom. Klobúk dole!
Plány boli iné. Všetko zmarila zákerná choroba. Roman na nemocničnej posteli v ťažkom stave povedal bratovi, že nechce odísť slobodný. Vedel, že prognóza je zlá, ale chcel si Ivanu vziať za manželku, tak veľmi sa ľúbili… Ibaže, ona na materskej, on na péenke, z príjmu im neostávalo ani na obrúčky. Peter túžil bratovi pomôcť, zniesol by mu aj modré z neba. Tak veľmi chcel, aby sa uzdravil. To sa ale „vybaviť“ nedalo. Prosil preto o svadbu pre brata. Smutnú. Na onkologickej izbe v košickej nemocnici… Modlitbu lásky na záver tohto dojímavého príbehu v štúdiu zaspieva Robo Grigorov.
Relácia Modré z neba je zároveň štartérom pomoci. Ťažký osud ľudí sa po vysielaní snažia zmierniť aj diváci. Pomoc im môžu ponúknuť prostredníctvom facebookovej fan page Modré z neba, ktorá ma v súčasnosti viac než 323-tisíc fanúšikov. Jednotlivým príbehom sa venuje aj webstránka modrezneba.markiza.sk. Návštevníci sa na nej môžu dozvedieť aj množstvo zaujímavostí o relácii.
PR oddelenie TV Markíza

fi;bl

Zriedkavým metabolickým ochorením fenylketonúriou trpí na Slovensku približne 400 ľudí. Ochorenie sa od roku 1975 zisťuje skríningom už v pôrodnici Rok 2023 bol (doteraz) najlepší

Z kategórie Ostatné