10. decembra 2013 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Modelka Eva Cifrová má za sebou operáciu! A o krásu tentoraz nešlo!

BRATISLAVA 10. decembra – Známa modelka Eva Cifrová (31) pred pár mesiacmi potrebovala pomoc chirurgov. Nešlo o jej postavu, prsia ani tvár. Eva mala problém so zrakom.

Výrazná blondínka už od detstva vedela, že jej oči nie sú úplne v poriadku. “Na pravom oku mi zistili astigmatizmus. Túto zrakovú chybu má mnoho ľudí, je to nepravidelné zakrivenie rohovky, ktoré spôsobuje horšie videnie. Prejavovalo sa to najmä pri pozeraní do diaľky a čítaní vzdialenejších nápisov. Nerozoznávala som ani tváre ľudí, ak neboli v mojej blízkosti,“ vysvetľuje Eva. Pred pár mesiacmi sa preto odhodlala na chirurgický zákrok v jednej z bratislavských kliník. Chirurgovia MUDr. Ivo Ďurkovič a MUDr. Tomáš Juhás PhD., pomocou excimerového a femtosekundového laseru, metódou Z-Lasik, nerovnosti na rohovke upravili. „Moje rozhodnutie bolo rýchle. O všetkom som sa dôkladne informovala. Najviac som sa obávala, či nie je zákrok bolestivý, ale doktori ma ubezpečili, že je to bezbolestná metóda,“ hovorí modelka. Už v prvých hodinách po operácii sa podľa jej slov presvedčila, že urobila dobre. „Hneď po zákroku som perfektne videla! Už cestou z kliniky som spozorovala veľké zlepšenie zraku. Zdalo sa mi to neuveriteľné. Dokázala som prečítať poznávacie značky áut a doma som na televíznej obrazovke konečne videla aj titulky. Až vtedy som si uvedomila, ako vidia ľudia, ktorí majú oči v úplnom poriadku.“

Evu sme zastihli na kontrole, po niekoľkých mesiacoch od operácie. Ani pár mesiacov po zákroku sa na Evinom zraku nič nezmenilo. „Od operácie vidím stále perfektne a na kontrole som dokázala prečítať aj najmenšie písmená,“ teší sa. Krátko po nej si oči nechala operovať aj jej mama a viacero kamarátok.

Jedinou drobnou nevýhodou bolo, že Eva sa musela na niekoľko dní po operácii vzdať líčenia. „Konečne už nemusím žmúriť, pretože vidím ostro. Každý deň a každú chvíľu. Rýchlo som si zvykla mať dobrý zrak. A všimol si to aj môj priateľ, ktorý mi to občas pripomenie poznámkou: To by si pred tým ani nevidela a teraz to prečítaš!,“ hovorí Eva Cifrová. Ľutuje vraj jediné – že na laserovú operáciu oka nešla skôr.

Náš typ: http://www.zlavadna.sk/zlava_62173_oftum-laserove-centrum-laserova-operacia-oci

bx

Ukážte svetu svoju jedinečnú krásu. O tom vás presvedčí Answear.LAB v limitovanej kolekcii ‚No Shame‘ Jar je príležitosť pre oddych aj hravosť

Z kategórie Zdravie