100843_img_2053 676x455.jpg
30. januára 2023 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Milan Fiľo je čestným občanom mesta Brezno

30.1.2023 – V piatok 27. januára 2023 sa v Brezne uskutočnili spomienkové oslavy pri príležitosti 78. výročia oslobodenia mesta, ako aj slávnostné mestské zastupiteľstvo spojené s oceňovaním osobností.

Predstavitelia štátnej správy, samosprávy, zástupcovia mesta, účastníci protifašistického odboja, členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, Klubu vojenskej histórie československej ľudovej armády Anthropoid, zväzu vojakov Slovenskej republiky Klub Brezno, Miestneho klubu M. R. Štefánika ako aj verejnosť si pri pomníku padlým hrdinom v prvej a druhej svetovej vojne pripomenuli 78. výročie oslobodenie mesta.

Po pietnom akte sa uskutočnilo slávnostné mestské zastupiteľstvo vo veľkej sále hotela Ďumbier. Na spoločenskej udalosti primátor Tomáš Abel odovzdal ocenenia osobnostiam, ktoré sa pričinili o šírenie dobrého mena mesta nielen doma, ale aj v zahraničí, za vynikajúce tvorivé výsledky, ako aj za rozvoj a zveľadenie mesta. Ocenenia získali piati jednotlivci: Miroslav Glembek, Anna Dibáková, Lucia Gorduličová, Július Ernek, Miroslav Vajs, štyri kolektívy: Záchranná zdravotná služba, Dychový orchester mesta Brezno – 70. výročie vzniku, Spevácka skupina Senior pri Dennom centre Prameň, OOCR Horehronie.

Primátor udelil tiež titul Čestný občan mesta Brezna pánovi Milanovi Fiľovi, prezidentovi spoločnosti ECO – INVESTMENT a.s. Súčasťou holdingu je závod Harmanec – Kuvert v Brezne, ktorý vyrába papierové tašky a obaly. Jeden z najmodernejších závodov svojho druhu v Strednej Európe v súčasnosti rozširuje výrobu, modernizuje strojové vybavenie a ponúka zamestnanie ďalším desiatkam ľudí v regióne. „Ocenenie si veľmi vážim. Vnímam ho ako uznanie práce celého manažmentu podniku a tiež všetkých zamestnancov, ktorí tu pracujú. Starať sa o regióny, v ktorých pôsobíme, je naša dlhodobá stratégia a som veľmi rád, že v Brezne sa ju darí napĺňať,“ povedal Milan Fiľo.

Slávnostné popoludnie spestrilo vystúpenie operného speváka Martina Babjaka, tanečníkov z Faber Dance Team Slovakia a mužskej speváckej skupiny z Horehronia.

ECO-INVESTMENT, a.s.:

ECO-INVESTMENT, a.s. je česko-slovenský investičný holding vedený priemyselníkom Milanom Fiľom. Holding pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, spracovanie mäsa, reality a telekomunikácie. Od jeho založenia je holding prítomný vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu.

Informačný servis

Čarovný les a mágia v tretej knihe série Dievča menom Willow Agatha Christie po prvý raz v slovenčine. Hniezdo vreteníc

Z kategórie Slovensko