93479_mcdonalds_naked burger 676x553.jpg
14. augusta 2020 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

McDonald’s vyzliekol svoje burgery

14.8.2020 – „Nahé“ burgery potešia nielen fitness komunitu na Slovensku.

Pre spoločnosť McDonald’s snáď neexistuje ikonickejšie jedlo než burger. Aj napriek tomu prichádza po uvedení v Českej republike s netradičnou novinkou aj na Slovensku, konkrétne s burgerom bez žemle. Naked burger alebo „Nahý“ burger, ako znie názov tejto špeciality, si môžu zákazníci na Slovensku objednať od začiatku augusta. McDonald’s  tým chce osloviť novú cieľovú skupinu a ísť naproti terajším trendom v oblasti stravovania.

„Škála našich zákazníkov je naozaj pestrá. Týmto krokom chceme vyhovieť tým, ktorí z nejakého dôvodu nechcú alebo nemôžu konzumovať naše žemle, hoc aj bezlepkové. Veríme, že si „nahá“ verzia burgera nájde svojich fanúšikov a naše reštaurácie navštívia aj tí, ktorí nás pravidelne nenavštevujú, „hovorí Lucia Poláčeková, PR supervízorka pre McDonald’s na Slovensku.

Pre niekoho môže burger bez žemle pôsobiť vizuálne neúplne, priam zvláštne. Táto zvláštnosť má zároveň ale veľký potenciál, ako osloviť aj tých, ktorí si nemôžu alebo nechcú dať klasický burger so žemlou. Aj vyznávači tvrdého fitness režimu teraz môžu navštíviť reštaurácie McDonald’s aj inokedy, než keď majú svoj „cheat day“. Kombinácia 100 % hovädzieho mäsa s maximálnym obsahom 20 % tuku v jednom masovom plátku s ostatnými chutnými ingredienciami a kusom čerstvého šalátu ich určite nesklame.

Rovnako je Naked burger ideálnym variantom pre ľudí, ktorí sú alergickí na lepok a nemajú chuť ani na bezlepkovú žemľu. Úplným odstránením klasickej žemle stratí  burger nielen všetok obsah lepku, ale tiež značnú časť sacharidov a zmenší sa aj objem kalórií. „Takýto variant burgera je vhodný pre všetkých, ktorí sa snažia strážiť si svoj denný celkový príjem kalórií. Jeho menej kalorický variant zodpovedá výberu aj bez slaniny.  Určite zaujme tých, ktorí sa vyhýbajú konzumácii sacharidov, teda nadšencov ketogénnej diéty. Ja osobne nie som jej zástanca, ale určite súhlasím so zníženým príjmom sacharidov, napríklad vo forme pečiva. Naked burger zároveň predstavuje nutrične vyvážené jedlo, keďže ponúka kvalitný zdroj bielkovín a obsahuje aj zeleninovú zložku. Tá je dôležitá nielen kvôli vitamínom a minerálom, ale aj ako zdroj vlákniny a živín pre prospešné črevné baktérie,“ hovorí Milan Sedliak, odborník na zdravú výživu.

Informačný servis

Saxo Bank opäť šokuje svojimi predpoveďami. Hovorí o konci cesty V roku 2021 McDonald’s posilňoval predajné kanály, otváral nové reštaurácie a pomáhal

Z kategórie Slovensko