91587_mattoni zelenamislusi_vizual a4 sk_sirka 676x478.jpg
3. októbra 2019 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Mattoni prechádza na zelenú

3.10.2019 – Skupina Mattoni 1873 okolo materskej spoločnosti Karlovarské minerální vody (KMV) pokračuje v zodpovednom prístupe v podnikaní a v strategickej ceste k cirkulárnej ekonomike. Minerálne vody značky Mattoni prechádzajú do jednotných obalov zelenej farby, ktoré spĺňajú základné predpoklady na efektívnejšiu recykláciu.

Na slovenskom trhu portfólio značky Mattoni zahŕňa 15 ochutených a 3 neochutené minerálne vody. Doteraz boli na pultoch fľaše dostupné v 5 rôznych farbách. Nové obaly značky Mattoni, dostupné od leta tohto roku, nájdete už len vo fľašiach svetlozelenej farby.

Menší počet farieb je jedným zo základných predpokladov pre efektívnejšiu recykláciu. Najlepšie recyklovateľný PET pochádza z čírych, modrých alebo zelených fliaš. Práve preto značka Mattoni znižuje počet používaných farieb a všetky fľaše prezliekla do zelenej.
Nové obaly sú rovnako ako predošlé100 % recyklovateľné, a to vrátane vrchnákov a etikiet.

Zelená jednotná farba nie je jediným krokom značky k udržateľnosti. Mattoni 1873 od roku 2012 doplnili kamiónovú prepravu vlakmi, vďaka čomu uľahčujú ovzdušiu o 2 227 kamiónov ročne a ako prví odštartovali výrobu fliaš s obsahom 50 % recyklovaného plastu (ePET).

Na Slovensku zákon o zálohovaní jednorazových obalov nadobudne účinnosť od 1. januára 2020. V Českej republike sa Mattoni 1873 stalo zakladajúcim členom platformy Zálohujme.cz. Dobre organizovaný systém zálohovania dokáže v prípade PET fliaš vyzbierať až 98 % obalov. Vyzbierané PET fľaše predstavujú čistý a kvalitný materiál využiteľný pri výrobe nových fliaš, čím sa výrazne znižuje potreba nového PET materiálu.

Inzercia

Deň lekárov s Magnesia Extra Výnimočné a zdravé osvieženie na leto? Nájdete ho v nových Mattoni plechovkách

Z kategórie Slovensko