28. augusta 2013 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

MARKÍZA: Búrlivé víno si v utorok pozrelo takmer 800-tisíc divákov

BRATISLAVA 28. augusta – Suverénne najsledovanejším programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách sa aj v utorok 27. augusta 2013 stalo Búrlivé víno na obrazovkách televízie Markíza. Divácky hit roku 2013 s výrazným náskokom porazil konkurenčnú reality šou.
V strategickej cieľovej skupine 12-54 dosiahlo Búrlivé víno najvyšší rating od začiatku augusta 12,5 % a trhový podiel 35,4 %. K obrazovkám pritiahlo až 788-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. V cieľovej skupine mladých žien 15-24 sa trhový podiel seriálu vyšplhal na hodnotu 50,0 %.
Výraznou jednotkou na trhu bol v čase vysielania aj nový podvečerný rodinný seriál Chlapi neplačú. V cieľovej skupine 12-54 zaznamenal rating 6,2 % a trhový podiel 33,2 %. Taktiež si podmanil najmä mladé ženy 15-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel 49,0 %.
Najsledovanejšou hlavnou spravodajskou reláciou na trhu boli v utorok Televízne noviny (rating 9,4 % / share 38,4 % v 12-54), ich kvalitu podčiarkuje aj úspech v cieľovej skupine vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (share 49,9 %).
Vynikajúco sa darilo tiež romantickému seriálu Sila v televízii Doma. Už štandardne išlo o najsledovanejší program z ponuky menších staníc. V cieľovej skupine 12-54 dosiahol rating 3,3 % a trhový podiel 10,5 %. Pozrelo si ho 284-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Nevšedný príbeh lásky medzi Silou a Boranom očaril aj mladé ženy 15-24 (share 19,5 %).
Druhým najúspešnejším programom v rámci ponuky menších staníc bol predchádzajúci seriál Sultán (rating 2,2 % / share 6,2 % v 12-54).
Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto, FOOOR) bola v utorok v cieľovej skupine 12-54 výrazným trhovým lídrom celodenne (share 38,4 %) aj v prime-time (share 42,1 %).

PR oddelenie skupiny Markíza

ig;nr

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu UNIQA prispela sumou 30 000 eur na vybudovanie detského psychiatrického stacionára v Martine

Z kategórie Ostatné