Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Hostina.jpg
Foto: Bux.sk
16. decembra 2020 PR správyKultúraKnihy od PRservis.skSITA Diskusia()

Marcel Ihnačák a jeho hostina s receptami

16.12.2020 – Kniha Hostina s podtitulom menej je niekedy viac ponúka 54 receptov, vďaka ktorým objavíte nové kombinácie chutí.
Nechajte sa inšpirovať a pripravte polievky, mäso, zeleninu či dezerty tak, aby ste so svojimi blízkymi zažili skutočnú hostinu.

Šéfkuchár Marcel Ihnačák vás v tejto knihe presvedčí, že hostina nemusí znamenať iba veľkú slávnosť či hody. Dokonalú hostinu si so svojimi blízkymi a priateľmi môžete vychutnať kedykoľvek. Budú ňou aj spoločné raňajky, obed či večera, ak ich pripravíte z kvalitných surovín a s láskou.

„Dobré jedlo naozaj spája ľudí, upevňuje vzťahy a vytvára nové priateľstvá,“ tvrdí Marcel Ihnačák. „Hostina nie je o množstve, ale hlavne o kvalite, o delikátnej chuti a kráse na tanieri. Ľudia, ktorí odmietajú objavovať nové chute a kombinácie sa ukracujú o najkrajšie gastronomické pôžitky.“

Udeny pstruh s hruskami a cernicami.jpg
Foto: Bux.sk

Jeho kniha Hostina je preto pre tých, čo radi varia a chcú spoznávať nové veci. Všetkých 54 receptov vychádza zo základov kontinentálnej európskej kuchyne. Tá je nám blízka, takže nebudete mať problémy s ingredienciami.

Tak napríklad v časti Pestré rána na tanieri vám dá recept na bruschettu s pistáciovým maslom a prosciuttom, či tvarohový krém s rebarborovou marmeládou.
V kapitole o polievkach nájdete tri vychýrené polievky a la Ihnačák – paradajková, gaspacho a cibuľová polievka.
Určite vám urobí chúťky receptami na cícerové placky s avokádovým dipom, pastu riso so špargľou a hráškom, bylinkové halušky s morčacím mäsom a paradajkami, alebo kačacie stehná s červenou repou a so slivkami.
Ak máte chuť na dezert, vyskúšajte kokosové palacinky s mascarpone a granátovým jablkom, opekance s makom, maslom a hruškou, či tvarohové lievance s creme fraiche a jahodami.

Bruschetta s pistaciovym maslom.jpg
Foto: Bux.sk

Marcel Ihnačák je vyučený kuchár, ktorý sa ako 23-ročný stal šéfkuchárom pražskej luxusnej reštaurácie Století, kde varil pre prezidentov Vyšehradskej štvorky, ale aj hostí ako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein.
V Londýne pracoval v špičkovej reštaurácii Pied á Terre, ocenenej dvoma hviezdičkami Michelin. Po jej požiari v roku 2004 skúsil šťastie v reštaurácii Fifteen , ktorú vlastní Jamie Oliver, a zakrátko sa stal jeho zástupcom.

Po návrate na Slovensko pracoval ako šéfkuchár v reštauráciách Liviano, Fashion Café a Au Café. Následne odišiel pracovať do luxusnej reštaurácie Toscana v hoteli DoubleTree by Hilton Bratislava.
V máji 2011 mal na starosti hokejové majstrovstvá sveta v Bratislave. Spolu s tímom kuchárov zabezpečoval catering pre vyše 2500 hostí denne a okrem národných tímov Slovenska, Švédska, Česka varil aj pre najlepšie svetové kluby ako New York Rangers či AS Roma.

Informačný servis

K téme

Čo všetko sú ochotní obetovať pre lásku? Slávni spisovatelia v jednom domove seniorov

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Knihy

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.