15. mája 2012 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

Magnetické pásky slávia šesťdesiate narodeniny

BRATISLAVA 15. mája – Dnes si pripomíname šesťdesiate výročie páskových úložných systémov. V roku 1952 uviedla IBM na trh koncept pások určených na komerčné ukladanie dát. Táto technológia pomohla výpočtovému odvetviu posunúť sa po prvýkrát od papierových diernych štítkov k elektronickému ukladaniu dát, a tým umožnila firmám a inštitúciám vykročiť do novej éry IT.

Páska sa postupne stala kľúčovým komponentom infraštruktúry na ochranu a uchovávanie dát. Pri súčasnom dynamickom raste dostupných údajov, storage administrátori musia zvládať zálohovanie a obnovu čoraz väčšieho množstva dát, pričom čelia veľkým nárokom prichádzajúcim z legislatívneho prostredia, najmä z pohľadu potreby uchovávať určité informácie počas zákonnom stanovenej lehoty. Páskové produkty IBM umožňujú vysoko výkonné zálohovanie a obnovu dát a sú bezpečným médiom na archivovanie dát pri nižších nákladoch.

Od prvého uvedenia v roku 1952 sa spoločnosť IBM neústále venovala vývoju a zdokonaľovaniu tejto technológie. Inovácie IBM v oblasti pások boli ocenené v roku 2011 prestížnou cenou Engineering Emmy® za inovácie a v roku 2012 cenou Storage Vision® award v kategórii Visionary Media and Entertainment Company za produkt IBM Linear Tape File System (LTFS).

Viac informácií o vývoji pások nájdete na stránke http://www-03.ibm.com/systems/storage/tape/60th-anniversary.html

ax

Fenomén menom Remoska®: 65 rokov inovácií a chutí, ktoré oslovujú všetky generácie Legendárna Remoska® sa vracia, aby spojila 65 rokov tradícií s inovatívnymi technológiami

Z kategórie Informačné technológie