101068_novy projekt 8 676x444.jpg
24. februára 2023 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Lidl Slovenská republika bude mať prvú generálnu riaditeľku

24.2.2023 – Od marca prevezme vedenie Lidl Slovenská republika Zita Szlavikovics, Adam Miszczyszyn bude od apríla viesť Lidl Česká republika

Novou generálnou riaditeľkou Lidl Slovenská republika sa od marca 2023 stane Zita Szlavikovics. Adam Miszczyszyn bude od apríla viesť Lidl v Českej republike. Miszczyszyn prišiel do slovenského Lidla v máji 2022, kedy po šiestich rokov vymenil Matúša Gálu, ktorý sa presunul do Lidl Belgicko a Luxembursko.

„Veľmi si vážim túto kariérnu výzvu, ktorou pre mňa post generálnej riaditeľky Lidl Slovenská republika je. Teším sa na spoznávanie jednotlivých tímov, kolegýň a kolegov, a našu spoluprácu. Verím, že Lidl Slovenská republika bude jednoznačnou prvou voľbou pre milióny zákazníkov, ktorým chceme aj naďalej ponúkať kvalitné a udržateľné výrobky za super Lidl ceny. Máme na to všetky predpoklady,“ uviedla Zita Szlavikovics, ktorá v Lidli pôsobí viac ako 15 rokov. Okrem rodného Maďarska pracovala v Lidli aj v Rumunsku či Dánsku, v oboch krajinách ako konateľka zodpovedná za predaj a zároveň bola spoluzodpovedná za ich vedenie.

„Spolu so skvelým tímom Lidl Slovenská republika sa nám toho podarilo mnoho – otvorili sme šesť nových predajní, vytvorili stovky nových pracovných miest a spoločne prispeli k tomu, aby bolo Slovensko lepším miestom pre život. Aj v náročných časoch sme potvrdili, že Lidl je firmou, na ktorú sa môžu spoľahnúť zákazníci, dodávatelia a samozrejme zamestnankyne a zamestnanci. Som presvedčený, že Zita je správna voľba a zároveň potvrdenie, že Lidl na Slovensku o diverzite nielen hovorí, ale ju aj naozaj žije. Ďakujem za skvelých desať mesiacov a prajem slovenskému Lidlu veľa úspechov aj v budúcnosti,“ povedal Adam Miszczyszyn.

Lidl pôsobí na Slovensku od roku 2004. Aktuálne prevádzkuje 161 kamenných predajní, dva outlety a eshop so spotrebným tovarom. V predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 6500 ľudí. V oblasti sortimentu sa Lidl sústredí predovšetkým na privátne značky, ktorých podiel predstavuje až 80%. Čo sa týka prínosu pre slovenské hospodárstvo, audítorska spoločnosť Mazars vypočítala, že ekonomická pridaná hodnota Lidla predstavuje bezmála 1,6 miliardy eur ročne.

Informačný servis

Lidl spúšťa projekt UEFA EURO 2024™: Lidl Kids Team Jarná susedská brigáda ako kedysi

Z kategórie Slovensko