96776_lanxess logo_budova1 676x435.jpg
11. februára 2022 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

LANXESS sa stáva globálnym partnerom spoločnosti Siemens

11.2.2022 –
Spoločnosť LANXESS získava od spoločnosti Siemens digitálne riadiace systémy, regulátory motorov a zariadenia na detekciu požiaru
Zameranie na realizáciu spoločných inovačných projektov

Spoločnosti LANXESS a Siemens podpísali dohodu o prehĺbení spolupráce, na základe ktorej bude Siemens dodávať spoločnosti LANXESS nielen digitálne riadiace systémy a softvér, ale aj riadiace jednotky motorov a zariadenia na detekciu požiaru. Zmluva sa uzatvára na obdobie 5 rokov a môže byť kedykoľvek obnovená a predĺžená. Zmluva pokrýva objem zákaziek v hodnote desiatok miliónov eur.

Siemens tiež pomôže spoločnosti LANXESS s jej digitálnou transformáciou prostredníctvom spoločného vývoja aplikácií a technológií.

„Prehĺbenie spolupráce so spoločnosťou Siemens nám poskytne funkčné technické riešenia a zefektívni naše technické objednávky,“ hovorí Hubert Fink, člen predstavenstva spoločnosti LANXESS AG.

„So spoločnosťou LANXESS úspešne spolupracujeme už mnoho rokov. Sme radi, že môžeme rozšíriť našu spoluprácu prostredníctvom novej rámcovej dohody. Spojením síl urýchlime inovačné procesy v oblasti automatizácie a digitalizácie v spracovateľskom priemysle,“ hovorí Eckard Eberle, generálny riaditeľ pre automatizáciu procesov v spoločnosti Siemens.

Nemecký LANXESS patrí medzi svetovú špičku v špeciálnej chémii

Spoločnosť LANXESS je vedúcim chemickým koncernom, ktorý v roku 2020 dosiahol obrat 6,1 miliardy EUR a v súčasnosti zamestnáva približne 14 800 zamestnancov v 33 krajinách. Kľúčovým odvetvím podnikania spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a predaj chemických medziproduktov, aditív, špeciálnych chemikálií a plastov. LANXESS je členom popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a DJSI Europe) a FTSE4Good.

Viac informácií o firme sa nachádza na www.lanxess.com a sociálnych sieťach twitter.com/LANXESS, facebook.com/LANXESS, linkedin.com/company/lanxess a youtube.com/lanxess.

Informačný servis

Dezinfekčný prostriedok Virkon S od spoločnosti LANXESS dokáže zničiť vírus slintačky a krívačky už za 30 sekúnd Spoločnosť LANXESS predstavila rozšírené portfólio výrobkov pre kozmetický priemysel

Z kategórie Slovensko