97746_az60 technics 1 676x451.jpg
20. januára 2022 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Kvalita zvuku konferenčných hovorov môže ovplyvniť mieru stresu, sústredenie i produktivitu

20.1.2022 – Trend „práce odkiaľkoľvek“ je v dnešnej spoločnosti už štandardom. Provizórne kancelárske priestory napríklad aj na netradičných miestach prinášajú bohužiaľ nové problémy, s ktorými sa musíme v práci vyrovnať. Ide najmä o zvukové a rušivé vplyvy, ktoré sťažujú vzájomnú komunikáciu pri konferenčných hovoroch a rozptyľujú naše sústredenie.

Legendárna japonská značka Technics uverejnila štúdiu, ktorá odhalila vplyv kvality zvuku na fyzický a psychický stav pracovníkov, ktorí pracujú z domu, teda tzv. home office. Účastníci štúdie boli vystavení rôznym situáciám, ktoré vyžadovali, aby počuli zvuk od iných ľudí a aby ich hlas počuli ostatní. Merania preukázali, že zmeny kvality môžu vyvolávať stres, úzkosť, frustráciu, zmätok či pokles energie.

5 príznakov stresu

Búšenie srdca
Potenie
Zrýchlený dych
Zovretie na hrudi
Bolesť brucha alebo hlavy

Nepodceňujte kvalitu zvuku

So zlým pripojením na online stretnutiach sa určite stretol každý z nás. Technické problémy a rušivé podnety počas hovoru vedú k mnohým problémom. Nekvalitný zvuk narúša komunikáciu a  odstránenie problémov často trvá dlhšie ako samotná diskusia, čo v nás môže vyvolávať až 2x väčší stres a frustráciu. Navyše dlhé riešenie prekážok nás oberá o našu pozornosť. Všetci poznáme situáciu, v ktorej sa pre horšiu kvalitu zvuku nechceme niekoľkokrát pýtať na tú istú vec, a tak radšej mlčíme. To však vedie k o 13 % nižšej presnosti plnenia zadaní alebo ich porozumeniu a až o 64 % väčšej zmätenosti. Bohužiaľ, výsledkom často býva chybné vykonávanie pracovných úloh. Tým dostáva zabrať naše psychické zdravie a následne sa zvyšuje pocit úzkosti až o 29 %. Naše telo nás dokonca v týchto chvíľach prezradí a prichádzajú nielen nepríjemné pocity, ale aj telesné zmeny, pričom fyzický ukazovateľ stresu sa môže zvýšiť až 5x.

Lepší zvuk = lepšia práca

S vysoko kvalitným zvukom sa naše pracovné schopnosti a psychická pohoda významne zlepšujú. Podľa prieskumu je 3x až 4x vyššia pravdepodobnosť, že sa budeme cítiť príjemne. Vďaka odstráneniu rušivých elementov sa zvyšuje naša schopnosť sústredenia až o 32 % s kvalitným zvukom a o 18 % s kvalitným hlasom. Tak sme potom schopní byť viac produktívni, podávať lepšie pracovné výkony a navyše mať aj dobrú náladu.

Náš tip:

Nevystavujte sa zbytočnému stresu a dbajte na svoje fyzické aj psychické zdravie. Skvelým pomocníkom pri práci odkiaľkoľvek sú bezdrôtové slúchadlá Technics EAH-AZ60 a EAH-AZ40, ktoré vám vďaka najnovším technológiám poskytnú ničím nerušený hovor a kvalitu zvuku. Sú totiž vybavené technológiou JustMyVoice™, ktorá rozpozná hlas pri hovore, izoluje a zosilňuje slová, a, naopak, odbúrava okolitý hluk. Výsledkom je čistý hovor bez rušivých elementov. Konečne dizajnové slúchadlá, ktoré sú prispôsobené najnovším pracovným aj životným trendom.

Informačný servis

dm sa odpája od fosílnych palív. Ambiciózny plán odpojenia sa od plynu sa napĺňa Slovenskí dodávatelia sa v zahraničí presadzujú čoraz viac

Z kategórie Slovensko