89784_foto z rokovania s namestnikom ministra financii zodpovedneho za agendu g7 a g20 robom stewartom 676x507.jpg
1. februára 2019 SprávySvet od PRservis.skSITA Diskusia()

Kanada je pre Slovensko inšpiráciou

OTTAVA 1. februára 2019 – Podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír pokračuje v pracovnej ceste v kanadskej Ottave, kde sa stretol s vysokými predstaviteľmi kanadskej vlády. Počas rokovaní sa venovali predsedníctvu Slovenska v OECD, možnej spolupráci v oblasti inovácií vo finančných službách (FinTech, blockchain) ako aj témam protekcionizmu, globálnemu voľnému obchodu a férovému zdaňovaniu multinárodných korporácií.

Moderné technológie sú stále viac každodennou súčasťou života. „Kanada môže byť pre Slovensko inšpiráciou v tom ako sa veci dajú robiť, obzvlášť v oblasti inovácií a digitalizácie ekonomiky,“ povedal na záver návštevy minister financií Peter Kažimír.

Rozhodli sme sa preto prehĺbiť spoluprácu práve v oblasti fintech a blockchain. Kanada je koniec koncov v prvej svetovej päťke krajín najlepšie pripravených na digitálnu revolúciu,“ dodal Kažimír.

Stretnutie s ministrom diverzifikácie medzinárodného obchodu Jamesom Gordonom Carrom bolo venované príprave májového Ministerského stretnutia MCM OECD v Paríži, na ktorom bude minister Carr predsedať panelu venovanému práve digitalizácii.

Minister Kažimír sa stretol aj s námestníkom ministra financií zodpovedného za agendu G7 a G20, Robom Stewartom. Spoločne sa venovali téme férového zdaňovania multinárodných korporácií, situácii globálnej migrácie pracovnej sily, regulácie finančných technológií ale aj zbieraniu dát verejnými inštitúciami za účelom lepšej a adresnejšej regulácie bankového sektora.

V rámci návštevy sa minister Kažimír stretol aj s Michelle Remper, poslankyňou kanadského parlamentu a predsedníčkou parlamentnej skupiny kanadsko-slovenského priateľstva.

Tlačový odbor
Ministerstvo financií SR

Saxo Bank opäť šokuje svojimi predpoveďami. Hovorí o konci cesty Po pandémii vystrelil záujem o súkromné aj obchodné lety nad úroveň roku 2019, uvádza Mastercard Economics Institute

Z kategórie Správy